Γιάννενα: ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ - Αναγκαιότητα να κηρυχθεί η περιοχή ως σεισμόπληκτη

Γιάννενα: ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ - Αναγκαιότητα να κηρυχθεί η περιοχή ως σεισμόπληκτη
Κάτι παραπάνω από αναγκαίο είναι για το δήμο Ζίτσας, η υλοποίηση του αιτήματος να κηρυχθεί η περιοχή, ως σεισμόπληκτη.
Αρκετές πλέον ημέρες μετά τον σεισμό της 15ης Οκτωβρίου, και σχεδόν καθημερινά καταγράφονται από τα συνεργεία που έχουν σπεύσει στην περιοχή και νέες ζημιές.
Έτσι η Δημοτική Αρχή ζητά από το υπουργείο Εσωτερικών να ικανοποιήσει το αίτημά της, και χθες ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, σημείωσε πως το αίτημα κήρυξης του Δήμου ως «σεισμόπληκτου» κατατίθεται και ενισχύεται από κοινού με τους Δήμους Ιωαννιτών, Κόνιτσας, Ζαγορίου και Πωγωνίου.
Παράλληλα ο Δήμος Ζίτσας έχει υποβάλλει και αίτημα για έκτακτη χρηματοδότηση προκειμένου να καλυφθεί το κόστος των εργασιών για την αποκατάσταση ζημιών που έχουν προκληθεί στο δίκτυο ύδρευσης.
Στη Βουλή η αμπελουργική ζώνη
Τη νομοθετική τακτοποίηση ενός ζητήματος που χρονίζει και απειλεί να θέσει σοβαρά εμπόδια στην υλοποίηση της προσπάθειας για την «στροφή» στην πρωτογενή παραγωγή αναμένει και ο Δήμος Ζίτσας, όπως και άλλοι φορείς της αυτοδιοίκησης στην Ήπειρο.
Η νομοθετική ρύθμιση που έχει ζητηθεί από τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης σχετίζεται με τις εκτάσεις που θεωρούνται ως δασικές, με το αίτημα που έχει υποβληθεί να ζητά να ληφθούν υπόψιν οι αεροφωτογραφίες των περιοχών από το 1945 έως το 1975 έτσι ώστε σημερινές θεωρούμενες ως «δασικές εκτάσεις» να επανέλθουν στο προηγούμενο καθεστώς και να θεωρούνται καλλιεργήσιμες εκ νέου.
Ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του παράλληλα για το γεγονός πως με ερωτήσεις και αναφορές των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Στέφου και Γ. Καραγιάννη έχει φτάσει στο κοινοβούλιο το θέμα της επέκτασης της αμπελουργικής ζώνης Ζίτσας και των δικαιωμάτων νέων φυτεύσεων για τους αμπελουργούς.
anex.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ - Αναγκαιότητα να κηρυχθεί η περιοχή ως σεισμόπληκτη
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6823027129028995651
item