Άρτα: «Παίζει» δυνατά και ο επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος για μητροπολίτης Άρτας Άρτα: «Παίζει» δυνατά και ο επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος για μητροπολίτης Άρτας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: «Παίζει» δυνατά και ο επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος για μητροπολίτης Άρτας

Άρτα: «Παίζει» δυνατά και ο επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος για μητροπολίτης Άρτας
Φαίνεται πως αλλάζουν τα δεδομένα όσον αφορά την εκλογή του νέου μητροπολίτη Άρτης, η οποία θα γίνει αύριο Παρασκευή 7 Οκτωβρίου κατά την ψηφοφορία των 82 μελών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ενώ μέχρι χτες Τετάρτη φέρονταν σχεδόν σίγουρη η εκλογή του πρωτοσύγκελου κ. Θεολόγου, πληροφορίες της τελευταίας στιγμής που έχει ο «Τ» αναφέρουν ότι «παίζει» και μάλιστα δυνατά και το όνομα του Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλίνικου. 
Όλα δείχνουν ότι η αυριανή (Παρασκευή) ψηφοφορία θα είναι για πολύ… γερά νεύρα, καθότι ναι μεν ο κ. Θεολόγος έχει εξασφαλισμένους ψήφους, όμως την εκλογή του κ. Καλλίνικου υποστηρίζει ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. 
Από τη στιγμή, όπως αναφέρουν οι ίδιες και πάντως αξιόπιστες πηγές που ο Αρχιεπίσκοπος φέρεται να εκδηλώνεται υπέρ του κ. Καλλίνικου, γίνεται λόγος και για προβάδισμα στην ψηφοφορία της Παρασκευής. 
Το βιογραφικό του Επισκόπου Επιδαύρου, Καλλίνικου
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου, Καλλίνικος Κορομπόκης, είναι Έλληνας Επίσκοπος της Εκκλησίας της Ελλάδος και Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος.
Ο Επίσκοπος Καλλίνικος (κατά κόσμον Κωνσταντίνος) Κορομπόκης γεννήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 1967 στο Άργος Αργολίδος. Είναι απόφοιτος του λυκείου της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών (1985) και πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1991) και του Θεολογικού Τμήματος της Θεολογικής Σχολής (1996) του ίδιου Πανεπιστημίου.
Εκάρη στην Ιερά Μονή Αγίας Φωτεινής Ναυπλίου μοναχός στις 28 Ιουλίου 1991 από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Ιάκωβο Β΄, ο οποίος και τον χειροτόνησε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους Διάκονο στις 18 Αυγούστου 1991 και Πρεσβύτερο στις 13 Οκτωβρίου 1996. Διακόνησε στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος επί 18 συναπτά έτη ως Ιεροκήρυκας, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με την μελέτη και συγγραφή της Εκκλησιαστικής Ιστορίας της Μητροπόλεως και εποίησε ιερές ακολουθίες τοπικών της Αργολίδος Αγίων εγκεκριμένες από την Ιερά Σύνοδο.
Στις 14 Οκτωβρίου 2009, η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετά την εισήγηση του τότε Μητροπολίτου Αργολίδος Ιακώβου, τον εξέλεξε Βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ Διαλαμψάσης Επισκοπής Επιδαύρου.
Στις 26 Οκτωβρίου 2009, χειροτονήθηκε Επίσκοπος στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους, από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κκ Ιερώνυμο, συμπαραστατούμενο από τους Μητροπολίτες Αργολίδος Ιάκωβο, Μονεμβασίας Ευστάθιο, Μαντινείας Αλέξανδρο, Άρτης Ιγνάτιο, Ύδρας Εφραίμ, Μεσογαίας και Λαυρετωτικής Νικόλαο, Πατρών Χρυσόστομο, Κορίνθου Διονύσιος, Μουάνζας Ιερώνυμο, από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και τους Επισκόπους Κερνίτσης Προκόπιο (μετέπειτα Χριστιανουπόλεως) και Ανδρούσης Θεόκτιστο (μετέπειτα Μητροπολίτη Φωκίδος). Επίσης ορίσθηκε και ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος.
Μετά την παραίτηση (Ιανουάριος 2013) του Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Ιακώβου, ήταν υποψήφιος για την κάλυψη του Μητροπολιτικού θρόνου. Μάλιστα ο Μακαριστός πρώην Αργολίδος κ. Ιακώβος επιθυμούσε να τον διαδεχθεί το πνευματικό του παιδί, Επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος. 
Ο Μητροπολίτης Αργολίδος Ιάκωβος Β΄, μη έχοντας προλάβει να γίνει αποδεκτή η παραίτησή του, εκοιμήθη ως εν ενεργεία Μητροπολίτης και στις 18 Οκτωβρίου 2013, η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε ως νέο Μητροπολίτη Αργολίδος τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Αντωνόπουλο. 
Ο Επιδαύρου Καλλίνικος στο Τριπρόσωπο συνέλεξε 45 ψήφους Αρχιερέων, ενώ στην τελική ψηφοφορία 22, χωρίς τελικά να εκλεγεί Μητροπολίτης Αργολίδος.
taxydromosartas.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: «Παίζει» δυνατά και ο επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος για μητροπολίτης Άρτας
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 1535230247921972190
Σχόλια
item