Ερντογάν: Σεβόμαστε τα γεωγραφικά σύνορα όλων των χωρών - Γιατί αναγκάστηκε να ανασκευάσει δηλώσεις του

Ερντογάν: Σεβόμαστε τα γεωγραφικά σύνορα όλων των χωρών - Γιατί αναγκάστηκε να ανασκευάσει δηλώσεις του - Κεντρική Εικόνα
Η Τουρκία σέβεται τα γεωγραφικά σύνορα όλων των χωρών, ακόμη και αν αυτό «βαραίνει την καρδιά» των Τούρκων, διαβεβαίωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στη Μοσούλη, την ιρακινή πόλη που κάποτε αποτελούσε τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Ο Ερντογάν έκανε το σχόλιο αυτό αφότου ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι αρνήθηκε την πρόταση της Άγκυρας να συμμετάσχουν οι τουρκικές δυνάμεις στη μάχη για την εκδίωξη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους από τη Μοσούλη.
Η Τουρκία ήθελε να συμμετάσχει στην επιχείρηση καθώς εξακολουθεί να θεωρεί ότι η Μοσούλη βρίσκεται εντός της σφαίρας επιρροής της.
«Κάποιοι αδαείς έρχονται και λένε "τι σχέση έχετε εσείς με το Ιράκ;". Αυτές οι γεωγραφίες για τις οποίες μιλάμε σήμερα είναι μέρος της ψυχής μας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε μια ομιλία του και πρόσθεσε: «Ακόμη και αν αυτό πλακώνει την καρδιά μας, σεβόμαστε τα γεωγραφικά σύνορα όλων των χωρών». 
epirusblog.gr
5 of 5
Ερντογάν: Σεβόμαστε τα γεωγραφικά σύνορα όλων των χωρών - Γιατί αναγκάστηκε να ανασκευάσει δηλώσεις του
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3485051776355543380
item