Παραίτηση Παραρά από την επιτροπή για το Σύνταγμα μετά τον σάλο Παραίτηση Παραρά από την επιτροπή για το Σύνταγμα μετά τον σάλο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Παραίτηση Παραρά από την επιτροπή για το Σύνταγμα μετά τον σάλο

Παραίτηση Παραρά από την επιτροπή για το Σύνταγμα μετά τον σάλο

Την παραίτηση του από την Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος που ανακοίνωσε μόλις χθες η κυβέρνησης υπέβαλλε ο καθηγητής και επίτιμος αντιπρόεδρος του ΣτΕ Πέτρος Παραράς μετά τον σάλο που προκλήθηκε για συμμετοχή του σε επιτροπή της Χούντας για την εκλαΐκευση του Συντάγματος της δικτατορίας. 

Την καταγγελία είχε κάνει από το βήμα της Βουλής ο ανεξάρτητος Βουλευτής Χάρης Θεοχάρης αλλά είχε σπεύσει να τον καλύψει με non paper το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Θεοχάρης, είχε πει επί λέξη χθες στη Βουλή: «Συμπεριλάβατε τον κ. Παραρά. Το ξέρετε πως ήταν μέλος της επιτροπής εκλαΐκευσης του Συντάγματος της χούντας. Δεν ντραπήκατε; Ανακαλέστε τώρα».

Το πρωί η κυβέρνηση είδε «κανιβαλική προσπάθεια να πληγεί το κύρος της Επιτροπής» από άτομα που εμφανίζουν μέλος της ως συνεργάτη της χούντας. 

«Αν ήταν έτσι, θα είχε οριστεί ο συγκεκριμένος ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου και αντιπρόεδρος επί τιμή του Συμβουλίου της Επικρατείας Πρόεδρος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής επί των κυβερνήσεων Καραμανλή; Η Νέα Δημοκρατία θα τοποθετηθεί επί της συγκεκριμένης απόπειρας κανιβαλισμού;» σημείωνε το Μαξίμου.

Επιστολή με αιχμές για την Επιτροπή

Στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό και τον επικεφαλής της επιτροπής καθηγητή Μ. Σπουρδαλάκη, ο κ. Παραράς αφήνει σαφώς αιχμές και για αυτή καθεαυτή την Επιτροπή καθώς όπως σημειώνει αποδέχθηκε τη συμμετοχή του, κατόπιν προτροπής του υπουργού Γ. Κατρούγκαλου, και είχε ενημερωθεί αρχικώς πως την Προεδρία της θα αναλάμβανε ο ακαδημαϊκός κ. Μ. Σταθόπουλος.

«Η αρμοδιότητα της, όπως εξειδικεύθηκε χθες, δεν προϋποθέτει οπωσδήποτε νομικές γνώσεις και δη δημοσίου δικαίου, αφού θα συνίσταται προεχόντως στη διερεύνηση της κοινής γνώμης, με ακροάσεις θεσμών που εκπροσωπούν την κοινωνία των πολιτών και, γενικότερα, την επαφή με φορείς που εκφράζουν την κοινωνία, για την καταγραφή απλώς των απόψεών τους περί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος» αναφέρει και καταλήγει:

«Όμως, τα αντικείμενα αυτά δεν εμπίπτουν στον κύκλο των επιστημονικών μου δραστηριοτήτων οι οποίες κινούνται μόνο στο χώρο του δημοσίου δικαίου».

Για τις αιτιάσεις προς το πρόσωπό του κάνει λόγο για «αήθεις και έωλες επιθέσεις στο πρόσωπο μου. 

Η επιστημονική, ακαδημαϊκή και δικαστική κοινότητα έχει πλήρη αντίληψη για εμένα. Δεν επιτρέπω σε κανέναν υβριστή να αμφισβητεί το δημοκρατικό μου ήθος».
Epirusblog Gr
5 of 5
Παραίτηση Παραρά από την επιτροπή για το Σύνταγμα μετά τον σάλο
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 5590255776700944719
Σχόλια
item