Γιάννενα: Ένας αγώνας σε μια αρχαία διαδρομή

Γιάννενα: Ένας αγώνας σε μια αρχαία διαδρομή
Στις 30 Οκτωβρίου, ο Νάιος Δρόμος επιστρέφει για τέταρτη χρονιά στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, συνδυάζοντας τον αθλητισμό με τον πολιτισμό. 
Ο Νάιος Δρόμος των 18,5km πλασιώνεται από άλλους δύο αγώνες: των 5km και των 2 km, με τον τελευταίο να απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές του Δημοτικού.
Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει η Ένωση Κλασσικού Αθλητισμού (ΕΚΑ) “Δωδώνη” και οι Σύλλογοι Δωδωναίας Κοιλάδας, με την υποστήριξη του Δήμου Δωδώνης, του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Δωδώνης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων. Ο Νάιος Δρόμος τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.
Οι διοργανωτές παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη Τύπου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής.
Εκ μέρους της ΕΚΑ “Δωδώνη”, ο Βασίλης Γιαννάκης κάλεσε τους Γιαννιώτες να δώσουν το παρών στους αγώνες, ενώ ζήτησε την κατανόηση των κατοίκων της περιοχής, καθώς ο δρόμος θα είναι κλειστός από τις 9.30 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι. 
Ο εκπρόσωπος των Συλόγων Δωδωναίας Κοιλάδας Περικλής Παππάς αναφέρθηκε στη σημασία που έχει ο Νάιος Δρόμος όχι μόνο για την ανάδειξη της αρχαίας Δωδώνης αλλά και για τη συνεργασία όλων των φορέων. 
“Για μας τους Δωδωναίους, η διοργάνωση αυτή είναι σημαντική. Συναντιόμαστε κάθε χρόνο για να διοργανωθεί ο Νάιος Δρόμος όσο το δυνατόν καλύτερα. Υπάρχει ο κοινός τόπος, η Δωδώνη, υπάρχει ο κοινός στόχος, η διοργάνωση. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και πρόθυμοι κάθε χρόνο” τόνισε.
Τη διοργάνωση στηρίζει κάθε χρόνο η Περιφέρεια Ηπείρου, με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Καραμπίνα να αναφέρει ότι “προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην ανάδειξη αυτού του αρχαιολογικού χώρου. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο για τον πολιτισμό, τον τουρισμό, τον αθλητισμό”.
Ο αντιδήμαρχος Δωδώνης Βασίλης Μπακόλας, αναφερόμενος στη διοργάνωση, επεσήμανε ότι ο Νάιος Δρόμος αποτελεί “πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας που έχει γίνει πια θεσμός” ενώ ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές για την άριστη συνεργασία.
Τέλος, τον λόγο πήρε ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Κώστας Σουέρεφ μίλησε για την ευκαιρία που δίνει ο Νάιος Δρόμος να μετατραπεί η αρχαία Δωδώνη σε έναν ζωντανό χώρο. 
“Είναι ευκαιρία να μετατραπεί το αρχαίο τοπίο σε σύγχρονο, και το σύγχρονο τοπίο είναι αλώβητο, γιατί το σέβονται οι ίδιοι οι κάτοικοι που ζουν εκεί και το φροντίζουν με κάθε τρόπο... Ένα μνημείο χωρίς τοπίο, χωρίς περιβάλλοντα χώρο, ξένο από τους ντόπιους, είναι ένα μνημείο έρημο” πρόσθεσε ο κ. Σουέρεφ.
Η εκκίνηση και ο τερματισμός του 4ου Νάιου Δρόμου θα γίνουν στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί.
Οι αθλητές μπορούν να παραλάβουν τους αριθμούς συμμετοχής το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, από τις 10:00 έως τις 14:00), από το κατάστημα Fifth Element (Δαγκλή 2 και Παπάζογλου) ή μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης.
vimanews.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ένας αγώνας σε μια αρχαία διαδρομή
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3002705392155915590
item