Κυβέρνηση: Πρόσωπο - έκπληξη στην προεδρία του ΕΣΡ Κυβέρνηση: Πρόσωπο - έκπληξη στην προεδρία του ΕΣΡ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κυβέρνηση: Πρόσωπο - έκπληξη στην προεδρία του ΕΣΡ

Κυβέρνηση: Πρόσωπο - έκπληξη στην προεδρία του ΕΣΡ
Η κυβέρνηση σηκώνει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τη ΝΔ προετοιμάζοντας το έδαφος για τη σύγκρουση της Δευτέρας. 

Κυβερνητικές πηγές χαρακτηρίζουν θεσμική παρεκτροπή την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να συμβάλει στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης κατηγορώντας  την αξιωματική αντιπολίτευση πως μπλοκάρει συνειδητά τη δυνατότητα να μπει τάξη στην ασυδοσία του τηλεοπτικού τοπίου. 

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προτείνει πρόσωπο το οποίο η Νέα Δημοκρατία δύσκολα θα μπορούσε να απορρίψει στη διάσκεψη των προέδρων το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόσωπο αυτό αναμένεται να περάσει την πόρτα του Μαξίμου στις 12 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, «η συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης είναι συνταγματική υποχρέωση των κομμάτων

Η διαρκής μέχρι σήμερα άρνηση της ΝΔ να συμβάλει στη συγκρότησή του, αποτελεί θεσμική παρεκτροπή. Ιδιαίτερα τώρα μετά και την απόφαση του ΣτΕ ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να γίνει αποκλειστικά από το ΕΣΡ, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία κωλυσιεργίας».  

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές «όσοι επιμείνουν να αρνούνται να συμβάλουν στη συγκρότησή του, σημαίνει ότι μπλοκάρουν συνειδητά οποιαδήποτε δυνατότητα να μπει τάξη στην ασυδοσία του τηλεοπτικού τοπίου».

Παράλληλα, αναφέρουν ότι την ερχόμενη Δευτέρα τα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, έχοντας σαφή πρόθεση τη συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, θα προτείνουν στη διάσκεψη των προέδρων της Δευτέρας πρόσωπο για την θέση του Προέδρου, το οποίο η ΝΔ δύσκολα θα μπορούσε να απορρίψει.  

«Έτσι λοιπόν τη Δευτέρα ο ελληνικός λαός θα βγάλει τελεσίδικα τα συμπεράσματά του για το αν ο πραγματικός στόχος της ΝΔ είναι η συνταγματική ορθότητα ή η διαρκής θεσμική αυθαιρεσία με στόχο την οριστική υπονόμευση οποιουδήποτε διαγωνισμού» καταλήγουν οι κυβερνητικές πηγές.
Epirusblog Gr
5 of 5
Κυβέρνηση: Πρόσωπο - έκπληξη στην προεδρία του ΕΣΡ
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 2155904222933111448
Σχόλια
item