Οι εκπτώσεις «έσωσαν» το λιανεμπόριο τον Ιούλιο Οι εκπτώσεις «έσωσαν» το λιανεμπόριο τον Ιούλιο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Οι εκπτώσεις «έσωσαν» το λιανεμπόριο τον Ιούλιο

Φωτογραφία: Sooc/Αλέξανδρος Μιχαηλίδης
Μετά από το αρνητικό σερί των έξι αρνητικών μηνών, ο Ιούλιος επέτρεψε κάποιους στεναγμούς ανακούφισης στους εμπόρους, καθώς οι πωλήσεις σημείωσαν «γενναία» άνοδο, κυρίως λόγω των εκπτώσεων.
Ο συνολικός δείκτης κατέγραψε άνοδο 9,7% κι από τις αυξήσεις που ξεχωρίζουν είναι αυτή στα πολυκαταστήματα (22,1%)- η οποία επιβεβαιώνει την ώθηση των εκπτώσεων- και στα είδη ένδυσης (45,1%), ενώ για πρώτη φορά μετά από τα περσινά Χριστούγεννα καταγράφηκε αύξηση (13,1%) των πωλήσεων και στα καύσιμα, προφανώς λόγω των καλοκαιρινών εξορμήσεων.

Η θετική επίπτωση από τις εκπτώσεις του Ιουλίου αποτυπώνεται και στη σύγκριση με τον Ιούνιο, όπου καταγράφεται αύξηση 25,8% στα πολυκαταστήματα, 63,3% στα είδη ένδυσης, 10,5% στα είδη οικιακού εξοπλισμού. Αντιθέτως, στα super markets, που δεν υπάρχουν εκπτώσεις, η αύξηση είναι οριακή (1,1%).

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, εκτιμά ότι η συνέχεια δεν θα είναι ανάλογη, λόγω του τεράστιου όγκου των φορολογικών υποχρεώσεων. 
Όπως σημειώνει ο Β. Κορκίδης, ο Σεπτέμβριος «έφυγε» με φόρους 1,8 δις ευρώ- εκ των οποίων περίπου 600 εκ. ευρώ για τη 1η δόση του ΕΝΦΙΑ και άλλα 1,2 δις ευρώ για τη 2η δόση του φόρου εισοδήματος, ενώ το τελευταίο τρίμηνο του έτους, αναζητούνται από το Δημόσιο, έσοδα ύψους 19 δις ευρώ.

Epirusblog Gr
5 of 5
Οι εκπτώσεις «έσωσαν» το λιανεμπόριο τον Ιούλιο
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 8409732636840023854
Σχόλια
item