Θεσπρωτία: ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - Ευνοϊκές προοπτικές για την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης Θεσπρωτία: ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - Ευνοϊκές προοπτικές για την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - Ευνοϊκές προοπτικές για την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης

Θεσπρωτία: ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - Ευνοϊκές προοπτικές για την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης
Νέες προσπάθειες του δήμου για να αποφευχθεί οποιαδήποτε πιθανότητα να εκχωρηθεί και
η «ορφανή» χερσαία ζώνη που ανήκει στον ΟΛΗΓ, σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης του Λιμένα.

Στο προσκήνιο επανέρχεται, το μείζον θέμα της χερσαίας ζώνης, του Λιμένα Ηγουμενίτσας, καθώς για το ζήτημα αυτό καταβάλλεται μια συστηματική προσπάθεια από την πλευρά του δήμου, για να αποφευχθούν τα… χειρότερα.

Και τα «χειρότερα» έχουν να κάνουν με το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του λιμανιού, κάτι το οποίο εφόσον συμβεί, μπορεί να δρομολογήσει και την εκχώρηση, της «ορφανής» χερσαίας ζώνης που ανήκει στον ΟΛΗΓ.

Για τον λόγο αυτό, το θέμα όπως προαναφέραμε βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, με την έννοια πως η προοπτική ιδιωτικοποίησης του λιμανιού δεν φαίνεται να βρίσκεται μακριά.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας έχοντας το απευκταίο αυτό ενδεχόμενο μπροστά του κινητοποιήθηκε και σε συνεργασία με τον ΟΛΗΓ εντείνει την προσπάθειά του ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της παραχώρησης της χερσαίας ζώνης στο Δήμο.

Όπως εξήγησε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Γιάννης Λώλος, η διαδικασία θα πρέπει να γίνει το συντομότερο, γιατί στο ενδεχόμενο της ιδιωτικοποίησης είναι βέβαιο ότι η ζώνη αυτή που ξεκινά από τα Σύβοτα και φτάνει μέχρι το Μακρυγιάλι θα αντιμετωπιστεί ως «φιλέτο» από κάθε επενδυτή.

«Εάν σήμερα γινόταν η ιδιωτικοποίηση θα παραχωρούνταν η χερσαία ζώνη που είναι φιλέτο για κάθε ενδιαφερόμενο. Ποιος δε θα ήθελε άλλωστε να έχει τον πρώτο λόγο σε αυτή την περιοχή;» αναρωτήθηκε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας.

Προς το παρόν, διαμορφώνονται ευνοϊκές προοπτικές για την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στο Δήμο Ηγουμενίτσας, κάτι που επαναβεβαιώθηκε στην πρόσφατη συνάντηση που έγινε στην Ηγουμενίτσα με την διοίκηση του ΟΛΗΓ και τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλα.

Αντίστοιχα θετική είναι και η διάθεση του υπουργού Ναυτιλίας κ. Δρίτσα που περιμένει την κοινή πρόταση του δήμου και του ΟΛΗΓ για την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης. Εάν αυτό γίνει, θα ακολουθήσει η εκπόνηση της μελέτης για την αξιοποίηση της ζώνης αυτής από το Δήμο Ηγουμενίτσας.
«Σε πρώτη φάση σχεδιάζουμε μία συνολική ανάπλαση της παραλίμνιας ζώνης από την Ηγουμενίτσα προς το Δρέπανο και την επέκταση του ποδηλατόδρομου μέχρι το Μακρυγιάλι», κατέληξε ο κ. Λώλος.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Θεσπρωτία: ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - Ευνοϊκές προοπτικές για την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 4243358488351865318
Σχόλια
item