Σκωτία: Δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας προαναγγέλλει η πρωθυπουργός Σκωτία: Δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας προαναγγέλλει η πρωθυπουργός | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σκωτία: Δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας προαναγγέλλει η πρωθυπουργός

Σκωτία: Δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας προαναγγέλλει η πρωθυπουργός

«Είμαι αποφασισμένη να δοθεί η δυνατότητα στην Σκωτία να επανεξετάσει το θέμα της ανεξαρτησίας της - και αυτό πρέπει να γίνει πριν την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ» δήλωσε η πρωθυπουργός Nicola Sturgeon.

Ένα νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της ετοιμάζει η Σκωτία όπως ανακοίνωσε η πρωθυπουργούς της χώρας Nicola Sturgeon στο συνέδριο του κόμματός της στη Γλασκώβη, ώστε να εξασφαλιστεί ότι η φωνή της χώρας θα ακουστεί δυνατά κατά τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Σύμφωνα με την πρωθυπουργό της χώρας την επόμενη εβδομάδα θα τεθεί προς διαβούλευση νομοσχέδιο για νέο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας.

«Είμαι αποφασισμένη να δοθεί η δυνατότητα στην Σκωτία να επανεξετάσει το θέμα της ανεξαρτησίας της - και αυτό πρέπει να γίνει πριν την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ - αν αυτό είναι αναγκαίο για την προστασία των συμφερόντων της χώρας μας», δήλωσε χαρακτηριστικά η Sturgeon.

Αν και η Σκωτία ψήφισε να παραμείνει η Βρετανία στην ΕΕ και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, τώρα είναι υποχρεωμένη να βγει εκτός εξαιτίας του συνολικού αποτελέσματος που ήταν υπέρ του Brexit.

«Αν νομίζετε για ένα δευτερόλεπτο ότι δεν σοβαρολογώ για το ότι θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσω τα συμφέροντα της Σκωτίας, τότε πρέπει να το ξανασκεφτείτε», είπε, μιλώντας ρητορικά στην Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.  

«Αν δεν μπορεί ή αν δεν μας επιτρέψει να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας εντός του Ηνωμένου Βασιλείου, η Σκωτία θα έχει το δικαίωμα να αποφασίσει εκ νέου, αν θέλει να ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο» πρόσθεσε.


Epirusblog Gr
5 of 5
Σκωτία: Δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας προαναγγέλλει η πρωθυπουργός
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 8144746842277653940
Σχόλια
item