Άρτα: Μικρά παιχνίδια στην ΑΘΟΑ

Άρτα: Μικρά παιχνίδια στην ΑΘΟΑ
Τα μικρά παιχνίδια δεν είναι ένα ενιαίο θεατρικό έργο. Αποτελείται από μικρούς διαλόγους και μονολόγους που ο Χάρολντ Πίντερ έγραφε κατά καιρούς παράλληλα με τα κανονικής διάρκειας έργα του.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου η Ανεξάρτητη Θεατρική Ομάδα Άρτας (ΑΘΟΑ) κάνει πρεμιέρα με τα ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ του νομπελίστα Άγγλου συγγραφέα και ποιητή ΧΑΡΟΛΝΤ ΠΙΝΤΕΡ.
Τα μικρά παιχνίδια δεν είναι ένα ενιαίο θεατρικό έργο. Αποτελείται από μικρούς διαλόγους και μονολόγους που ο Χάρολντ Πίντερ έγραφε κατά καιρούς παράλληλα με τα κανονικής διάρκειας έργα του. 
Αυτά τα μικρά κομμάτια σου δίνουν την εντύπωση ότι δεν είναι ολοκληρωμένα, ότι δεν περιέχουν αρκετές πληροφορίες ώστε να καταλάβεις επακριβώς περί τίνος πρόκειται ή τι σημαίνουν τελικά. 
Τις περισσότερες φορές λειτουργούν σαν αινίγματα, σαν μια συζήτηση που άκουσες φευγαλέα στο δρόμο από τυχαία πρόσωπα και αγνοείς τα πριν, τα μετά και τα πέριξ. 
Καλείσαι, λοιπόν, να βγάλεις από τα συμφραζόμενα συμπεράσματα, να συμπληρώσεις το πάζλ, να δώσεις τη δική σου εκδοχή και να αποκομίσεις κάποιο μήνυμα. Μπορεί όλα αυτά να μοιάζουν παράλογα, μπορεί όμως να χρήζουν κάποιας λογικής ανάλυσης ή να διεγείρουν το συναίσθημα και μόνο του θεατή.
Ο συγγραφέας γράφει όπως μιλάνε οι άνθρωποι, αξιοποιεί τις παύσεις και τις σιωπές, είναι απλός στη μορφή και πλούσιος στο περιεχόμενο.    
Η ΑΘΟΑ προειδοποιεί τους θεατές ότι δε θα δουν μια συμβατική παράσταση σαν αυτές που έχουν συνηθίσει, πιθανόν να μη διασκεδάσουν, προκειμένου όμως να κερδίσουν κάτι από το εγχείρημά μας, πρέπει να το αντιμετωπίσουν με ανοικτό μυαλό και προσήλωση. Η παράσταση δεν είναι κατάλληλη για παιδιά κάτω των 13 ετών.
Σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς οι άνθρωποι χάνονται στα πολιτικά και κοινωνικά αδιέξοδα. Η ζωή παλεύει να βρει χαρακτήρα και αξιοπρέπεια.
Οι άνθρωποι προσπαθούν να επικοινωνήσουν, την ώρα που μια απειλή εισβάλλει στη ζωή τους. Ναυαγισμένες υπάρξεις, βολεμένοι αστοί και αδίστακτοι φορείς της εξουσίας, είναι τα πρόσωπα που κινούνται μια στο φως και μια στο σκοτάδι, συγκρούονται ή αποξενώνονται. 

Η παράσταση της ΑΘΟΑ ακολουθεί τους ρυθμούς της πραγματικότητας. Η δράση εναλλάσσεται με την αδράνεια και ο κενός χρόνος αποκτάει υπόσταση. Αλλά όσο κι αν τρέξετε να προλάβετε, τα μικρά παιχνίδια έχουν αρχίσει πριν εσείς φτάσετε στο θέατρο.
Παραστάσεις από 2 μέχρι και 20 Νοεμβρίου, εκτός Δευτέρας και Τρίτης
Ώρα έναρξης 9.00 μ. μ. Τηλέφωνο θεάτρου 2681027700
Στα ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ παίζουν οι Κατερίνα Μπούργου, Έφη Μπούρα, Άκης Τσάγκας, Χρήστος Μπατσής, Μίμης Σκορίλας, Κατερίνα Νάκου, Σωτήρης Σαρλής, Όλγα Τσίαφη, Γιώργος Παπαδόπουλος, Ντίνα Σκανδάλη, Βάγια Αλέξη, Μελίνα Κατίου, Ζηνοβία Μήτση, Νίκος Ζάψας, Κώστας Κοτσιάνης, Δημήτρης Σταμούλης, Νατάσα Σούλη.
Σκηνοθεσία: Σωτήρης Σαρλής
Κατασκευή σκηνικού: Σωτήρης Γούσιας
Εικαστικές παρεμβάσεις: Νίκος Κατίου
Φωτισμοί: Λεωνίδας Σπαής
Τεχνική υποστήριξη: Πέτρος Φασιάς
Επεξεργασία μουσικής: Όλγα Τσιάφη
Φωτογραφίες: Άρης Γκανιάτσας
 ath-22-a
 ath-22-bb
 ath-22-c
 ath-22-d
 ath-22-ee
 ath-22-ff
gnomiartas.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Μικρά παιχνίδια στην ΑΘΟΑ
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 7817293522312329137
item