Θέμα συντάξεων έθεσαν και πάλι οι δανειστές Θέμα συντάξεων έθεσαν και πάλι οι δανειστές | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θέμα συντάξεων έθεσαν και πάλι οι δανειστές

Θέμα συντάξεων έθεσαν και πάλι οι δανειστές

Το έβαλαν στην ατζέντα της συνάντησης με τον υπουργό Εργασίας «τελευταία στιγμή», σύμφωνα με τον ίδιο, που δήλωσε άγνοια για τις προθέσεις των δανειστών - Για μετά τις 14 Νοεμβρίου παραπέμπονται τα «αγκάθια» των εργασιακών.

Θέμα ασφαλιστικού θέτουν και πάλι οι Θεσμοί παρότι δεν υπάρχει επισήμως στην ατζέντα της αξιολόγησης. Ζήτησαν και περιελήφθη ενότητα για την πορεία της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης. 

Προσερχόμενος στο Χίλτον ο υπ. Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος για την προγραμματισμένη συνάντηση στις 10.00, όταν ερωτήθηκε ποιο θα είναι το θέμα της συζήτησης στη συγκεκριμένη ενότητα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τελευταία στιγμή ζήτησαν αυτή τη συνάντηση. Τώρα θα μάθω και εγώ γιατί».

Εντύπωση προκαλεί γιατί θα έπρεπε, εάν επρόκειτο απλώς για τυπικά θέματα εφαρμογής της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης του περασμένου Μαΐου, να απασχολήσουν τη συνάντηση με τον υπουργό πριν αναχωρήσουν απ' την Αθήνα οι θεσμοί και δεν επιλύονταν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων!

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κατρούγκαλος σε δηλώσεις του χθες τόνισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει και πάλι θέμα ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού, παρά τις έντονες πιέσεις του ΔΝΤ για το ζήτημα, και ότι είχε κλείσει μια και καλή με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Στις τελευταίες συναντήσεις με τους υπουργούς της κυβέρνησης που θα έχουν σήμερα οι εκπρόσωποι των Θεσμών πριν αναχωρήσουν απ' την Αθήνα θα επικεντρωθούν στα τρία πιο «καυτά» θέματα των διαπραγματεύσεων: εργασιακά, ασφαλιστικό και δημοσιονομικά.

Το πρώτο ραντεβού, με τον Γιώργο Κατρούγκαλο ολοκληρώθηκε περίπου στη 1 το μεσημέρι, όπου για ακόμη μία φορά δεν έκλεισε τίποτα από τα ανοιχτά ζητήματα, τόσο στα εργασιακά όσο και στο ασφαλιστικό. 

Οι επόμενες συναντήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών θα ξεκινήσουν στις 14 Νοεμβρίου, οπότε και θα επανέλθουν στην Αθήνα, με τις δυο πλευρές να έχουν συμφωνήσει ότι στο μεσοδιάστημα θα ανταλλάξουν κείμενο αρχών ενώ θα υπάρξουν και τηλεδιασκέψεις.


Epirusblog Gr
5 of 5
Θέμα συντάξεων έθεσαν και πάλι οι δανειστές
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 5540935168590023165
Σχόλια
item