Πρέβεζα: Μεγάλη προβολή για την Πρέβεζα από την επίσκεψη των Γερμανών ποδηλατών Πρέβεζα: Μεγάλη προβολή για την Πρέβεζα από την επίσκεψη των Γερμανών ποδηλατών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Μεγάλη προβολή για την Πρέβεζα από την επίσκεψη των Γερμανών ποδηλατών

Πρέβεζα: Μεγάλη προβολή για την Πρέβεζα από την επίσκεψη των Γερμανών ποδηλατών

Ένα απροσδόκητο δώρο που μάλιστα προσφέρθηκε δωρεάν και εντελώς τυχαία, ήταν η επίσκεψη των 320 Γερμανών ποδηλατών που έφτασαν στην Πρέβεζα με κρουαζιερόπλοιο το πρωί της Τετάρτης(12-10-16).

Επισκέφτηκαν τον χώρο της αρχαίας Νικόπολης και κατέληξαν με τα ποδήλατά τους στο Κανάλι Πρέβεζας, όπου οι πιο θαρραλέοι έπεσαν στη θάλασσα και έκαναν μπάνιο παρά την θαλασσοταραχή που υπήρχε.


Εκεί συναντήσαμε τον Έλληνα που κρύβεται πίσω από αυτή τη διοργάνωση, ο οποίος μας ενημέρωσε πως το βράδυ της Τετάρτης ο τηλεοπτικός σταθμός της Βαυαρίας του οποίου ο ίδιος είναι συνεργάτης και που διοργάνωσε αυτή την κρουαζιέρα, θα μεταδώσει αφιέρωμα στις ομορφιές της Πρέβεζας, μέσω της ποδηλατοπορείας των επισκεπτών της.


Πρόκειται για τον κ.Σταμάτη Λυμπερόπουλο (φωτό με τον Δημήτρη Λούπα πιο κάτω) που από το 1990 έως σήμερα έχει ενεργό ρόλο στην προώθηση ελληνικών πολιτιστικών θεμάτων στην Γερμανία, ως συνεργάτης του περιοδικού Der Spiegel, συνεργάτης της Thomas Morus Akademie της Αρχιεπισκοπής της Κολωνίας, καθώς και της Europa Union (Ευρωπαϊκή Κίνηση Ρηνανίας-Βεστφαλίας) για την διοργάνωση διαλέξεων με θέματα που αφορούν στην ιστορία και αρχαιολογία της Ελλάδας. 


Συνεισφορά στην προώθηση του ελληνικού πολιτισμού αποτελεί και η συνεργασία του με γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα για την δημιουργία ντοκιμαντέρ για διάφορες περιοχές της Ελλάδας καθώς και η ενασχόλησή του με τον πολιτιστικό τουρισμό.

Ο κ.Λυμπερόπουλος μας είπε ότι η Πρέβεζα συμπεριελήφθη στο πρόγραμμα χάρη στη μεγάλη αξία που έχει η αρχαία Νικόπολη και ευχήθηκε το «Διάζωμα» να μπορέσει να αξιοποιήσει και να αναδείξει την αξία της, αφού δεν υπάρχουν από άλλες πηγές χρήματα.


Σημειώνουμε ότι κανένας από τις τοπικές αρχές δεν ασχολήθηκε με την επίσκεψη των Γερμανών τουριστών αλλά τόσο η Τροχαία όσο και το Λιμεναρχείο είχαν πάρει όλα τα μέτρα ασφαλείας.


Ο κ.Λυμπερόπουλος μας είπε ότι οι τουρίστες που συμμετέχουν στην κρουαζιέρα προτιμούν να γνωρίζουν κάθε περιοχή που επισκέπτονται στην αυθεντική της μορφή και με την καθημερινότητα που επικρατεί.


Το PrevezaPosto ακολούθησε όλη τη διαδρομή και θα παρουσιάσει σε επόμενη ανάρτηση ένα πλήρες φωτορεπορτάζ από την ποδηλατοπορεία των Γερμανών επισκεπτών.


pod66

pod11

pod22

pod55

pod77

prevezaposto.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Μεγάλη προβολή για την Πρέβεζα από την επίσκεψη των Γερμανών ποδηλατών
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 4135268934919623159
Σχόλια
item