Γιάννενα: Ευκαιρία γνωριμίας με το Νησί Γιάννενα: Ευκαιρία γνωριμίας με το Νησί | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ευκαιρία γνωριμίας με το Νησί

                          Γιάννενα: Ευκαιρία γνωριμίας με το Νησί

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση των θεματικών περιηγήσεων στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων τον Μάιο και τον Ιούνιο, η Επιτροπή Λόγου και Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνεχίζει τη δράση, επεκτείνοντάς την και σε άλλα σημεία ενδιαφέροντος, λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού και του ενδιαφέροντος που παρουσίασε.

Δύο Κυριακές του φθινοπώρου, μας καλεί να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε το Νησί και τη λίμνη της πόλης, καθώς και τον αρχαιολογικό χώρο της Καστρίτσας, για να ανακαλύψουμε όψεις της οικονομικής και πολιτισμικής τους ιστορίας, της αρχιτεκτονικής, της τέχνης, αλλά και τις αναπαραστάσεις τους στη λογοτεχνία.

Μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συμπράττουν με συναδέλφους τους από την Εφορεία Αρχαιοτήτων, προκειμένου να αναδείξουν στο κοινό γνωστές και άγνωστες όψεις του παρελθόντος της πόλης.
Η πρώτη περιήγηση με τον τίτλο «Γνωρίζω το Νησί και τη λίμνη των Ιωαννίνων» θα γίνει αύριο Κυριακή. Αναχώρηση καραβιού από τον Μώλο στις 10.30 το πρωί και σημείο συνάντησης η κεντρική πλατεία του νησιού μισή ώρα αργότερα. Τιμή εισιτηρίου μετ’ επιστροφής 3 ευρώ.
Την περιήγηση θα αναλάβουν η αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Π. Δημητρακοπούλου, ο ομότιμος καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Α. Κατσίκης, ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης Γ. Σμύρης, η καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Γ. Λαδογιάννη, και η επίκουρος καθηγήτρια Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης  Ε. Σολομών.
Η δεύτερη περιήγηση με τίτλο «Γνωρίζω την Καστρίτσα» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου. Σημείο συνάντησης το πάρκινγκ της Ιεράς Μονής Καστρίτσας στις 11 το πρωί. 
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην κα. Ελένη Δερβένη στο τηλέφωνο 2651007319 και στο e-mail ederveni@cc.uoi.gr.
agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
                          
Γιάννενα: Ευκαιρία γνωριμίας με το Νησί
Epirusblog Gr
5 of 5
                          
Ιωάννινα 6000344155835453832
Σχόλια
item