Ήπειρος: Τον Μάρτιο οι οδικοί άξονες… Πριν το τέλος του έτους θα δοθούν τμήματα στην κυκλοφορία!

Ήπειρος: Τον Μάρτιο οι οδικοί άξονες… Πριν το τέλος του έτους θα δοθούν τμήματα στην κυκλοφορία!
Τον Μάρτιο του 2017 οριοθετείται η ολοκλήρωση και η παράδοση στην κυκλοφορία των νέων μεγάλων οδικών αξόνων της χώρας, με ανοιχτό όμως το ενδεχόμενο παράδοσης ορισμένων τμημάτων εντός του τρέχοντος έτους.
Αυτό απορρέει και από την συνέντευξη του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο οποίος επαναλαμβάνει ότι το σύνολο των οδικών αξόνων θα δοθεί την άνοιξη ωστόσο τονίζει πως υπάρχει η πιθανότητα ορισμένα τμήματα να παραδοθούν στην κυκλοφορία πριν το τέλος του 2016.
Για την Ιόνια Οδό τουλάχιστον κάτι ανάλογο είχε γίνει γνωστό και από τον παραχωρησιούχο κατά την παρουσίαση του έργου στα Γιάννινα, πριν μερικούς μην ες.
Άλλωστε τμήματα του οδικού άξονα σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί. Ειδικά στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας το μεγαλύτερο μέρος του αυτοκινητοδρόμου είναι έτοιμο, ενώ με ταχύτατους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες και στο τμήμα Άρτας και Ιωαννίνων.
Χαρακτηριστικό είναι ότι σε αρκετά σημεία έχει γίνει και η απαραίτητη διαγράμμιση.
Ωστόσο η παράδοση στην κυκλοφορία θα πρέπει να συνοδεύεται από τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, για τις οποίες αρμοδιότητα έχει το Υπουργείο όπως και από την λειτουργία των σταθμών διοδίων.
Το σίγουρο πλέον είναι η παράδοση ολόκληρου του τμήματος από τα Γιάννινα μέχρι το Αντίρριο και με εξαίρεση την σήραγγα Κλόκοβας, τον Μάρτιο, όπως αναφέρει και ο Υπουργός στη συνέντευξή του.
Όπως τόνισε, ο κ. Σπίρτζης, τα έργα προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς προκειμένου να ολοκληρωθούν τον Μάρτιο και στη συνέχεια κύριο μέλημα της κυβέρνησης «θα είναι η ελάφρυνση των διοδίων».
Ήδη ο πρώτος αυτοκινητόδρομος θα παραδοθεί εντός του Νοεμβρίου (Μορέας) όπως και μεγάλα τμήματα των υπολοίπων εντός του έτους.
«Με την ολοκλήρωση των έργων κύριο μέλημά μας θα είναι η ελάφρυνση των διοδίων, χωρίς επισφάλειες για τις συμβάσεις και τους οργανισμούς που χρηματοδότησαν αυτά τα έργα. Δεν θα είναι εύκολο αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε», υπογράμμισε.
epiruspost.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: Τον Μάρτιο οι οδικοί άξονες… Πριν το τέλος του έτους θα δοθούν τμήματα στην κυκλοφορία!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8394468983875000231
item