Σκληρή κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ για το ΕΣΡ Σκληρή κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ για το ΕΣΡ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σκληρή κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ για το ΕΣΡ

Σκληρή κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ για το ΕΣΡ

Μαξίμου: Η ΝΔ έχει χρόνο να σταματήσει τον αντιθεσμικό της κατήφορο -Δεν συζητάμε με αυτούς που διέλυσαν το ΕΣΡ, λέει ο Κουμουτσάκος.

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τη συγκρότηση του  Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ξέσπασε μετά και την απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απόσχει από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής εάν δεν αποσυρθεί ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες.

Το Μέγαρο Μαξίμου κατηγορεί τη ΝΔ ότι διολισθαίνει σε αντιθεσμικό κατήφορο αλλά και ότι έχει υποπέσει σε διπλό ατόπημα, καθώς από τη μία εμποδίζει την εκλογή του ΕΣΡ και από την άλλη απαιτεί την απόσυρση νόμου που έχει ψηφισθεί από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που συνιστά «de facto κατάργηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».

Η κυβερνητική πλευρά κατηγορεί επίσης τη ΝΔ ότι απορρίπτει το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες ως αντισυνταγματικό, παρά το γεγονός ότι ακόμα εξετάζεται από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Απαντώντας μέσω του ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να συζητήσει με την κυβέρνηση που διέλυσε το ΕΣΡ.

Τόνισε δε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να επιρρίψει την ευθύνη στη ΝΔ για το «μαύρο» στα κανάλια, τη στιγμή που αυτό ήταν «σχέδιο» της κυβέρνησης και του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.

«Η ΝΔ δεν θα συμμετάσχει στο ΕΣΡ, άρα ΕΣΡ δεν υπάρχει», δήλωσε στον σταθμό ΣΚΑΙ ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Άδωνις Γεωργιάδης.
Epirusblog Gr
5 of 5
Σκληρή κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ για το ΕΣΡ
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 8590360863058001023
Σχόλια
item