Πρέβεζα: «Περιβάλλον και Πολιτισμός» στην Πρέβεζα στα πλαίσια της πανελλαδικής δράσης - Οι εκδηλώσεις Πρέβεζα: «Περιβάλλον και Πολιτισμός» στην Πρέβεζα στα πλαίσια της πανελλαδικής δράσης - Οι εκδηλώσεις | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: «Περιβάλλον και Πολιτισμός» στην Πρέβεζα στα πλαίσια της πανελλαδικής δράσης - Οι εκδηλώσεις

«Περιβάλλον και Πολιτισμός» στην Πρέβεζα στα πλαίσια της πανελλαδικής δράσης - Οι εκδηλώσεις
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας συμμετέχει για ακόμη μία φορά στην πανελλαδική δράση Περιβάλλον και Πολιτισμός που διοργανώνει η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Θέμα της δράσης για το 2016 είναι η φωτιά, το αρχαίο πυρ, με τίτλο: Παντέχνου πυρός σέλας - Λαμπερές ιστορίες φωτιάς.  Η φωτιά, ως ένα «οικείο» αγαθό.
Για το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης έχει σχεδιαστεί από τις αρχαιολόγους- μουσειολόγους Πολυξένη Μπάρκα και Γεωργία Πεταρούδα, εκπαιδευτική δράση που αφορά τόσο στη γνωριμία με τον πηλό ως πρώτη ύλη όσο και στη διαδικασία κατασκευής  ενός κεραμικού αγγείου. 
Θα προηγηθεί θεματική ξενάγηση στην αίθουσα Β΄ του μουσείου και θα ακολουθήσει εικαστικό εργαστήρι, για την  υλοποίηση του οποίου  έχει προσφερθεί  εθελοντικά η κα Μινέρβα Κοντοπάνου, κεραμίστρια.
Τετάρτη – Παρασκευή 19-21 Οκτωβρίου, 10.00 π.μ.
Θεματική ξενάγηση σε επιλεγμένες ενότητες της μόνιμης έκθεσης
Εργαστήρι κατασκευής πήλινου αγγείου
Κυριακή 23 Οκτωβρίου, 12:30
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γευσιγνωσίας και Γαστρονομίας Πρέβεζας «ΜΙΘΑΙΚΟΣ», θα μυήσουν μικρούς και μεγάλους στον κόσμο των γεύσεων στα βυζαντινά χρόνια, μέσα από συνταγές που έχουν φτάσει ως τις μέρες μας.
Το κοινό θα μάθει για τον τρόπο παρασκευής τόσο του φαγητού αλλά και των αγγείων που χρησιμοποιούσαν στην κουζίνα, στα καθημερινά δείπνα, τα συμπόσια και σε στιγμές κεφιού και γιορτής. Θα ακολουθήσει θεματική ξενάγηση στην Αίθουσα Β΄ του Αρχαιολογικού Μουσείου της Νικόπολης.
12:30: Ομιλία από την Αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας κα Ασπασία Παπαθανασίου  «Διατροφικές συνήθειες στην αρχαία Ελλάδα».
12:45: Ομιλία από τον κ. Παύλο Αλεξάνδρου, πρόεδρο του Συλλόγου «ΜΙΘΑΙΚΟΣ» - «Οι μαγειρείες στα βυζαντινά χρόνια».
13:00: Θεματική ξενάγηση-περιήγηση σε επιλεγμένες ενότητες της μόνιμης έκθεσης.
13:30: Φεστιβάλ γευσιγνωσίας με αρχαίες συνταγές.
Η είσοδος και επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Νικόπολης θα είναι ελεύθερη για το κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων και θα συνοδεύεται από ειδικό θεματικό φυλλάδιο.

pamepreveza.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: «Περιβάλλον και Πολιτισμός» στην Πρέβεζα στα πλαίσια της πανελλαδικής δράσης - Οι εκδηλώσεις
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 7617845026093683532
Σχόλια
item