Πρέβεζα: Τίθεται ζήτημα να απωλέσει το ποσοστό του το ΔΛΤ από τον Τουριστικό Λιμένα; Πρέβεζα: Τίθεται ζήτημα να απωλέσει το ποσοστό του το ΔΛΤ από τον Τουριστικό Λιμένα; | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Τίθεται ζήτημα να απωλέσει το ποσοστό του το ΔΛΤ από τον Τουριστικό Λιμένα;

Πρέβεζα: Τίθεται ζήτημα να απωλέσει το ποσοστό του το ΔΛΤ από τον Τουριστικό Λιμένα;
Νέα δεδομένα «μπαίνουν στο τραπέζι», αναφορικά με τον Τουριστικό Λιμένα Πρέβεζας – Εταιρεία Ειδικού Σκοπού, καθώς η εταιρεία, στην οποία συμμετέχει με 5% το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας ως δημόσιος φορέας, καλείται να προχωρήσει για πρώτη φορά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. 

Ειδικότερα, έχει ήδη αποφασιστεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών, κατά το ποσό του 1.000.000 ευρώ με την έκδοση 100.000 ονομαστικών μετοχών, αξίας 10 ευρώ η καθεμία και τιμή διάθεσης την ίδια.
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο καλείται λοιπόν, έπειτα από απόφασή του στις 29/9/2016, να συμμετέχει στην αύξηση με το ποσό των 50.000 ευρώ, διαφορετικά θα μειωθεί το ποσοστό του -αυτό εκφράστηκε από την πλειοψηφία των μελών του ΔΣ- με ό,τι συνεπάγεται αυτό για μία «δικλίδα ασφαλείας» στην υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντας απέναντι στα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Παρ’ όλα, από το δημοτικό σύμβουλο και μέλος του ΔΣ του ΔΛΤ Διονύση Καλλίνικο εκφράστηκε η άποψη ότι με βάση τη σύμβαση που υπεγράφη το Δεκέμβριο του 2008, το ΔΛΤ ακόμη κι αν δεν καταβάλει τα χρήματα, διατηρεί το ποσοστό του.
Όπως και να έχει το ΔΣ αποφάσισε να ζητηθεί η έγγραφη άποψη της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Πρέβεζας, για το ζήτημα της συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Τουριστικός Λιμένας Α.Ε. 
Γιατί η ουσία του θέματος είναι και τι θα γίνει σε μελλοντικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, σε περίπτωση που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά το ΔΛΤ.
atpreveza.gr

Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Τίθεται ζήτημα να απωλέσει το ποσοστό του το ΔΛΤ από τον Τουριστικό Λιμένα;
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 4493394850453271823
Σχόλια
item