Γιάννενα: Σταθμός Προστασίας Μάνα - Παιδιού και Εφήβου λειτουργεί στα Γιάννενα Γιάννενα: Σταθμός Προστασίας Μάνα - Παιδιού και Εφήβου λειτουργεί στα Γιάννενα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Σταθμός Προστασίας Μάνα - Παιδιού και Εφήβου λειτουργεί στα Γιάννενα

Γιάννενα: Σταθμός Προστασίας Μάνα - Παιδιού και Εφήβου λειτουργεί στα Γιάννενα
Ο Σταθμός Προστασίας Μάνας Παιδιού και Εφήβου μια σημαντική κοινωνική δομή, η οποία ανήκει στην Μονάδα Υγείας του ΠΕΔΥ Ιωαννίνων, προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες της όχι μόνο στους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων, αλλά και στους ανασφάλιστους συμπολίτες.
Στον χώρο του Σταθμού  (στην οδό Λουκή Ακρίτα 54), στεγάζονται: Παιδιατρικό Ιατρείο, Μαιευτικό Ιατρείο και Προληπτικό οδοντιατρείο.
Ας σημειωθεί ότι στα πλαίσια της παγκόσμιας εβδομάδας μητρικού θηλασμού 1 έως 7 Νοεμβρίου ο Σταθμός Προστασίας Μάνας Παιδιού και Εφήβου επεκτείνει την δράση του και προσκαλεί τον πληθυσμό της πόλης, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν κατά τη διάρκειά του, καθώς και για την δημιουργία ατομικής τράπεζας γάλακτος. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από την Παιδίατρο (και υπεύθυνη του οικογενειακού προγραμματισμού)  Ευθυμία Χατζάρα και την Μαία Αλεξάνδρα Βάσση, στον χώρο του Σταθμού, την ερχόμενη Τρίτη 2 Νοεμβρίου, ώρες 9 π.μ. έως 1 μ.μ.) και είναι ανοιχτή στο κοινό (τηλ επικοινωνίας: 2651033101).
Το Παιδιατρικό ιατρείο
Στο παιδιατρικό ιατρείο μπορούν να προσέλθουν όλα τα παιδιά από 0-18 ετών, προκειμένου να εμβολιαστούν σύμφωνα με το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού και τις διεθνείς οδηγίες. 
Εκτός από τον εμβολιασμό πραγματοποιείται παιδιατρική εξέταση και παρακολούθηση της σωματικής και κινητικής ανάπτυξης των νεογνών, βρεφών, νηπίων και εφήβων, τηρείται το Φύλλο Ιατρικής εξέτασης για το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, συμπληρώνεται το δελτίο αυτό και χορηγούνται Βεβαίωσεις Υγείας. 
Επίσης στο παιδιατρικό ιατρείο παρέχονται οδηγίες για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας, της υπερλιπιδαιμίας και του σακχαρώδη διαβήτη.
(Υπεύθυνη παιδίατρος κα Χαντζιάρα Ευθυμία)
Μαιευτικό ιατρείο
Το Μαιευτικό ιατρείο πραγματοποιείτε κάθε Πέμπτη. Στα πλάισια του ιατρείου  γίνεται πρόληψη του γυναικολογικού καρκίνου καθώς και συμβουλευτική κύησης. (Υπεύθυνος Μαιευτήρας Γυναικολόγος κος Μόσχος Χρήστος)
Προληπτικό οδοντιατρείο
Κύριο έργο του ιατρείου είναι η πρόληψη. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην εφαρμογή των διαδικασιών πρόληψης στο ιατρείο, ενώ επίκειται και επανεκκίνηση του προγράμματος πρόληψης στα σχολεία. 
Εκτός του προγράμματος πρόληψης εντάσσονται και θεραπευτικές παροχές όπως:
1. Καθαρισμός οδοντικής πλάκας και τρυγίας
2.Τ οπική φθορίωση δοντιών
3. Προληπτικές εμφράξεις μονίμων δοντιών
4. Αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών
5. Εμφράξεις μονίμων δοντιών
6. Τακτικός επανέλεγχος σε εξαμηνιαία βάση
(Υπεύθυνος οδοντίατρος κος Δάφνης Γεώργιος).
proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Σταθμός Προστασίας Μάνα - Παιδιού και Εφήβου λειτουργεί στα Γιάννενα
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 4990135639649169525
Σχόλια
item