Στουρνάρας: Υπάρχουν υπουργοί που δεν θέλουν τις ιδιωτικοποιήσεις Στουρνάρας: Υπάρχουν υπουργοί που δεν θέλουν τις ιδιωτικοποιήσεις | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Στουρνάρας: Υπάρχουν υπουργοί που δεν θέλουν τις ιδιωτικοποιήσεις

Στουρνάρας: Υπάρχουν υπουργοί που δεν θέλουν τις ιδιωτικοποιήσεις
Συνέντευξη στο Associated Press παραχώρησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας. 

Ο κ. Στουρνάρας τοποθετήθηκε τόσο για τα θέματα που αφορούν το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα που προβλέπει το τρίτο πρόγραμμα, όσο και στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «θα ήθελα να δω ορισμένους υπουργούς να είναι περισσότεροι πιστοί στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων».

Έφθασε η στιγμή οι δανειστές να εκπληρώσουν την υπόσχεση που έδωσαν στην Ελλάδα το 2012 και να προχωρήσουν σε μία ουσιαστική αναδιάρθρωση του χρέους, τόνισε ο κ. Στουρνάρας, υπογραμμίζοντας ότι «πρόκειται για μία δίκαιη κίνηση, με δεδομένη τη τεράστια αναδιάρθρωση που έχει επιτύχει η Ελλάδα στην οικονομία της. 

Κανείς δεν ζητά διαγραφή του χρέους. Μπορεί να γίνει μία ήπια αναδιάρθρωση, στην οποία θα περιλαμβάνεται επέκταση του χρόνου αποπληρωμής και μία ήπια μείωση των επιτοκίων».

Αναφερόμενος στο πρωτογενές πλεόνασμα και τους στόχους που έχουν τεθεί στο τρίτο πρόγραμμα τόνισε: «Ο στόχος για πρωτογενές στο 3,5% του ΑΕΠ το 2018 είναι πολύ φιλόδοξος, αν και μπορεί να επιτευχθεί. Όμως μία μικρή μείωση του θα ήταν υποστηρικτική της ανάπτυξης».

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε και στο θέμα των ιδιωτικοποίησεων, τονίζοντας ότι ενώ η κυβέρνηση είναι πιο αποφασισμένη να προχωρήσει στις απαραίτητες ιδιωτικοποιήσεις, αν και όπως σημείωσε σε αυτό δεν συμφωνούν όλοι οι υπουργοί. 

«Θα ήθελα να δω ορισμένους υπουργούς να είναι περισσότεροι πιστοί στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, στην ανάπτυξη της γης, της γης η οποία ανήκει στο κράτος και μάλιστα μέσω ενός κατάλληλου, νέου νομοθετικού πλαισίου. Αυτό θα αποτελούσε έναν καταλύτη που θα οδηγούσε υψηλότερα τον ρυθμό ανάπτυξης», τόνισε.

Τέλος, όπως σημείωσε, η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές «είναι ακόμη κάτι μακρινό. Η χώρα θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσει μία ακόμη αξιολόγηση και να προχωρήσει σε μία ή δύο ιδιωτικοποιήσεις», πριν προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση.

Epirusblog Gr
5 of 5
Στουρνάρας: Υπάρχουν υπουργοί που δεν θέλουν τις ιδιωτικοποιήσεις
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 1929472893257030853
Σχόλια
item