Άρτα: Σε Γιαννιώτικη εταιρεία τα Ψαροπλιά...Αφού οι Αρτινοί τους γύρισαν την πλάτη. Άρτα: Σε Γιαννιώτικη εταιρεία τα Ψαροπλιά...Αφού οι Αρτινοί τους γύρισαν την πλάτη. | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Σε Γιαννιώτικη εταιρεία τα Ψαροπλιά...Αφού οι Αρτινοί τους γύρισαν την πλάτη.


Αποτέλεσμα εικόνας για τα Ψαροπλιά Αρτας

Ψαροταβέρνα και μεζεδοπωλείο στην καρδιά της πόλης.

Σε εταιρικό σχήμα από τα Ιωάννινα σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έγινε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων από τον Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Χριστόφορο Σιαφάκα, κατακυρώθηκαν προς ενοικίαση στον τελευταίο επαναληπτικό διαγωνισμό τα τρία από τα πέντε καταστήματα στην ιστορική παλιά ψαραγορά, γνωστή με το τοπωνύμιο ως Ψαροπλιά.
Ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης το βράδυ της Δευτέρας, προχώρησε σε ενημερώσεις προς το Σώμα και μεταξύ αυτών πληροφόρησε για το γεγονός ότι νοικιάστηκαν τα περισσότερα από τα καταστήματα, ενώ το λόγο έλαβε εν συνεχεία για περισσότερες πληροφορίες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, εξηγώντας ότι «Υπήρξαν ως γνωστόν επαναληπτικοί και άκαρποι διαγωνισμοί, ωστόσο στον τελευταίο επαναληπτικό προσήλθαν τρεις εκπρόσωποι νοικιάζοντας τα καταστήματα Κ1-Κ2 που έχουν καθορισμένες χρήσεις ως ψαροταβέρνα και μεζεδοπωλείο με κρέατα παράλληλα, με το ποσό των 800 ευρώ το μήνα, που καθορίζονταν ως μηνιαίο μίσθωμα στην διακήρυξη του διαγωνισμού.
Το Κ3 μικρότερων διαστάσεων χαρακτηρισμένο με χρήση οβελιστηρίου, με το ποσό των 640 ευρώ και το Κ8-Κ9 με χρήσεις καταστήματος προβολής και πώλησης παραδοσιακών προϊόντων και καφέ ζαχαροπλαστείο παραδοσιακών γλυκών και γλυκών του κουταλιού με μίσθωμα 640 ευρώ.
Ανοίκιαστα άλλα δύο
Η επιπλέον διευκρίνηση από τον κ. Σιαφάκα, ήταν ότι μόνο αυτοί προσήλθαν επιδεικνύοντας ενδιαφέρον στον τελευταίο επαναληπτικό διαγωνισμό και παράλληλα δέχθηκε ερωτήσεις από τους επικεφαλής και τους συμβούλους για το ποιοι είναι οι ενοικιαστές, ενώ η κ. Κιτσαντά ρώτησε κι αν έχει ελεγχθεί η φερεγγυότητά τους ως επιχειρηματίες κλπ, λαμβάνοντας την απάντηση ότι πρόκειται για τρία άτομα που ωστόσο έχουν όπως φάνηκε συνεργασία και πρόκειται για την εταιρεία Άνοστρο με καταγόμενους από Μέτσοβο επιχειρηματίες και με γνωστό ξενοδοχείο εκεί όπως και το αντίστοιχο ξενοδοχείο και χώρο εκδηλώσεων «Σεζάρια» στα Ιωάννινα.
Επιπροσθέτως ο δήμαρχος, Χρ. Τσιρογιάννης εξήγησε ότι έχουν απομείνει δυο ακόμη ανοίκιαστα καταστήματα για τα οποία θα βγει νέος διαγωνισμός ενώ ο κ.Σιαφάκας όταν εισέπραξε την έκπληξη συμβούλων για το γεγονός ότι νοικιάστηκαν από επιχειρηματίες εξ Ιωαννίνων και δεν υπήρχε ενδιαφέρον από αντίστοιχους Αρτινούς, επισήμανε ότι «Στον τελευταίο επαναληπτικό διαγωνισμό πήραν τηλέφωνο αρκετοί για να ενημερωθούν όμως τελικά στην διαδικασία δεν προσήλθε κανείς άλλος», ενώ πρόσθεσε ότι «οι τρεις που προσήλθαν και νοίκιασαν τα εν λόγω άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξετάσουν την ενοικίαση κι άλλου. Ασφαλώς θα βγει νέα προκήρυξη εξ αρχής για τα εναπομείναντα».
Μόνο τετραγωνικά από κατοικίες 
Με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου κατόπιν εισήγησης του δημάρχου Αρταίων θα εφαρμοστεί πλέον το νέο πλαίσιο με την αποτύπωση τετραγωνικών δόμησης για την ορθή πληρωμή δημοτικών τελών μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, σε εφαρμογή του έργου που είχε υλοποιήσει η προηγούμενη Δημοτική αρχή ώστε να μην υπάρχουν περιπτώσεις δημοτικών διαμερισμάτων που δεν πληρώνουν καθόλου ή ελάχιστα σε σχέση με το δομημένο σήμερα περιβάλλουν.
Απ΄ αφορμή και των νέων υπολοίπων δεδομένων που η νυν Δημοτική Αρχή «ρίχνει» στο σύστημα της ΔΕΗ για τον υπολογισμό και την καταβολή των δημοτικών τελών, ανέκυψε και πάλι το ζήτημα αναγκαίων διορθώσεων καθότι στο σύστημα απεικονίζονται όλα, δηλαδή και το εμβαδόν των αποθηκών, των μπαλκονιών, των μπάρμπεκιου, των αποθηκών, των κοτετσιών ακόμη και τα γκαράζ, όπως και τα υπαίθρια απλά στέγαστρα στις αυλές με τον τσίγκο για να μην βρέχεται το αυτοκίνητο. 
Όλα τα παραπάνω, μετά την εισήγηση που έγινε ομόφωνα δεκτή από το Σώμα βγαίνουν εκτός υπολογισμού και δεν θα συμπεριλαμβάνονται στο ηλεκτροδοτούμενο εμβαδόν βάση του οποίου υπολογίζεται το ποσό των δημοτικών τελών. 
Εκείνο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι αναγνωρίστηκε από το Σώμα ως σημαντικό εργαλείο το άυλο έργο ψηφιακής απεικόνισης όλου του Δήμου καθόσον όπως υπογραμμίστηκε δίνει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να εντοπιστούν όλες οι δημοτικές εκτάσεις επί παραδείγματος χάριν και να εξευρεθούν στο εξής ανά πάσα στιγμή πιθανοί καταπατητές, όπως και να είναι πάντα σε γνώση του Δήμου πόσα κτίσματα έχει σε κάθε περιοχή, πόσο αγροτικό δίκτυο, πόσο άσφαλτο και πάρα πολλά ακόμη χρήσιμα δεδομένα.
Πρέπει να ενδιαφερθούν όλοι, δεν είναι μόνο υπόθεση της Άρτας
Χρ. Τσιρογιάννης: Η Παρηγορήτισσα με 5 Ρίχτερ κινδυνεύει. 
Αναζήτηση ενδιαφέροντος και πιστώσεων σε όλα τα επίπεδα από Περιφέρεια και βουλευτές, έως υπουργείο, ακόμη και σε επίπεδο κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη αλλά και πρωθυπουργού, σκοπεύει να σπεύσει ο Δήμος Αρταίων, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι ενέργειες για τη μελέτη και τις σωστικές εργασίες που απαιτούνται για τον βυζαντινό ναό της Παρηγορήτισσας.
Το θέμα ανακοίνωσε ο δήμαρχος Χρ. Τσιρογιάννης, προς το Σώμα κάνοντας γνωστό ότι υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα στο μνημείο, το οποίο συγκεντρώνει χαρακτηριστικά που το καταστούν μοναδικό στον κόσμο, και την ίδια ώρα αντιμετωπίζει επί σειρά ετών προβλήματα ενώ αναζητούνται χρήματα περίπου 300.000 ευρώ, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από το υπουργείο για να γίνει η ολοκληρωμένη μελέτη παρέμβασης αναστήλωσής του.
Ο κ. Τσιρογιάννης αφού ενημέρωσε το Σώμα για την επίσκεψη του κλιμακίου της Διεύθυνσης Αναστήλωσης και όσα εντοπίστηκαν, καθώς και την ενημέρωση που έχει ότι με ένα σεισμό της τάξης των 5 Ρίχτερ κινδυνεύει το μνημείο και στάθηκε στην ανάγκη κινητοποίησης σε πανηπειρωτικό και σε κεντρικό επίπεδο τονίζοντας ότι «Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η Παρηγορήτισσα είναι ένα μοναδικό μνημείο όχι μόνο Αρτινό, όλης της Ηπείρου κι όλης της χώρας και δεν μπορούμε να παραμένουμε άλλο άπραγοι διότι η ανάγκη παρέμβασης έχει καταγραφεί από καιρό τώρα και ακολουθεί μια ιστορία παράλληλη με εκείνη του γεφυριού της Πλάκας».
ixotisartas.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Σε Γιαννιώτικη εταιρεία τα Ψαροπλιά...Αφού οι Αρτινοί τους γύρισαν την πλάτη.
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 9168624829759462827
Σχόλια
item