Γιάννενα: Με «πειραγμένο» θέμα στην πλατεία

Γιάννενα: Με «πειραγμένο» θέμα στην πλατεία

Έναν στολισμό που σίγουρα θα συζητηθεί, όπως έγινε και με αυτούς των προηγούμενων δύο χρόνων, επιλέγει και φέτος η δημοτική αρχή για την κεντρική πλατεία την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.

«Περιγράμματα Δώρων» θα δημιουργήσει ο Γιάννης Κράβαρης, που ήταν δημιουργός και του περσινού ξύλινου δέντρου. 

Πρόκειται για τρία μεταλλικά γεωμετρικά σχήματα, βαμμένα σε χρώματα κόκκινο, πράσινο και κίτρινο, «με το πράσινο δώρο στο εσωτερικό του να φιλοξενεί ένα περίγραμμα πόλης με ανοίγματα, ώστε τα περάσματα να χρησιμοποιούνται από το κοινό αλλά και για να είναι εμφανής ο φωτισμός που υπάρχει από πίσω, έτσι ώστε τη νύχτα να δημιουργεί παραμυθένια εικόνα», όπως αναφέρεται στη μελέτη που συνοδεύει το τεύχος του διαγωνισμού για την προμήθεια του χριστουγεννιάτικου στολισμού.

Συνολικά, πρόκειται να αγοραστούν 121.100 λευκά led, 27.400 κόκκινα, 82 αστέρια φωτοσωλήνα, 1600 μέτρα φωτοσωλήνα και 30 «δέντρα ευχών», δηλαδή έλατα τοποθετημένα σε γλάστρες.
Στον άξονα από τον Μώλο μέχρι το ξενοδοχείο Βυζάντιο θα στολιστούν 460 δέντρα και στις δύο πλευρές του δρόμου, στα πάρκα και στην κεντρική πλατεία με «ψείρα» led. Στις οδούς Μιχαήλ Αγγέλου, Γρηγορίου Σακκά, Βλαχλείδη, Πουτέτση, Μπότσαρη, Μουλαϊμίδη, θα στολιστούν 93 δέντρα με «ψείρα» led κόκκινη. 
Στην οδό Ανεξαρτησίας καθώς και στις οδούς Παπαδοπούλου, Παπάζογλου, Κατσιμήτρου, Ζυγομάλη, Αραβαντνού, Βύρωνος και Κωλέτη, θα τοποθετηθεί ένα φωτεινό αστέρι σε κάθε φωτιστικό στύλο. Στις οδούς 28ης Οκτωβρίου, Βηλαρά και Χαριλάου Τρικούπη θα τοποθετηθούν μη φωτιζόμενα διπλά αστέρια.
Στις οδούς Παπαδοπούλου και στα Μπεζεστένια θα τοποθετηθούν τα «δέντρα των ευχών», τα οποία θα μεταφυτευθούν μετά το τέλος των εορτών, ενώ μέρος του διάκοσμου θα είναι και ο φωτοσωλήνας που θα περιγράψει την κεντρική όψη του κτιρίου της περιφέρειας Ηπείρου.
Ενδεχομένως να υπάρχει, όμως, και ένα κλασικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, το οποίο θα τοποθετηθεί στην πλατεία Πάργης, προκειμένου να λείψουν αντιδράσεις και σχόλια που υπήρξαν τις προηγούμενες χρονιές, αν και αυτό φαίνεται να είναι ένα ζητούμενο πλέον για τη δημοτική αρχή.
«Ένα κλασικό δέντρο σαν κι αυτό που έχει ο καθένας σπίτι του, απλά σε μεγαλύτερο μέγεθος, δε νομίζουμε να εξυπηρετεί κάποιον σκοπό στο κέντρο της πόλης. Θα υπάρχει σε κάποιο άλλο σημείο», τόνισε ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Τουρισμού Νίκος Γκόλας, προσθέτοντας πως η δημιουργία χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας δεν εξαντλείται στον στολισμό, αλλά θα υπάρχουν και καλλιτεχνικά δρώμενα σε συνεργασία με το Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, όπως είχε συμφωνηθεί σε συνάντηση που είχε ο κ. Γκόλας με τον κοσμήτορα της Σχολής Καλών Τεχνών Ξενοφώντα Μπήτσικα.
«Θέλουμε μία πόλη ζωντανή, εορταστική, ζεστή για τον επισκέπτη και με το λίγο “πειραγμένο” θέμα στην κεντρική πλατεία», συνέχισε ο κ. Γκόλας, εκφράζοντας την ελπίδα και το φετινό θέμα να συζητηθεί και να βγει εκτός πόλης. «Είναι κάτι που το θέλουμε. Μην ξεχνάτε ότι το περσινό θέμα έγινε γραμματόσημο από τα ΕΛ.ΤΑ, κάτι που αποτελεί επιτυχία και για εμάς που το επιλέξαμε, και για τον καλλιτέχνη», κατέληξε.
agon.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Με «πειραγμένο» θέμα στην πλατεία
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2530312609497553377
item