Γιάννενα: Ευχαριστίες και εύσημα για τα απορρίμματα Γιάννενα: Ευχαριστίες και εύσημα για τα απορρίμματα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ευχαριστίες και εύσημα για τα απορρίμματα

Γιάννενα: Ευχαριστίες και εύσημα για τα απορρίμματα

Τα εύσημα για τις προσπάθειες που καταβάλλει στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων έλαβε η περιφέρεια Ηπείρου από τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, στη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη και τους αντιπεριφερειάρχες.

«Συνάντησα ανθρώπους με τους οποίους ο διάλογος έχει αξία και ουσία. Και αντιμετωπίσαμε διάφορα προβλήματα, αλλά εκείνο που πρέπει να πω είναι ότι η Ήπειρος κατόρθωσε με τη δουλειά της, την επιμονή και τους ανθρώπους της να πρωτοπορήσει στο θέμα της ανακύκλωσης των σκουπιδιών. 

Και είναι πολύ σημαντική προσπάθεια γιατί πρέπει αυτός ο τόπος, ο πολύ όμορφος ελλαδικός τόπος να μην ζει την επίδραση της εικόνας που πολλές φορές παρουσιάζει με τα σκουπίδι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής, ενώ από την πλευρά του ο κ. Καχριμάνης, ευχαρίστησε τον υπουργό για την βοήθειά του στον τομέα αυτό.

«Είπαμε ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί από προχθές έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι και περιμένουμε μόνο αυτή τη στιγμή την τυπική ένταξη του έργου στα ευρωπαϊκά προγράμματα από τον υφυπουργό Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Χαρίτση», ανέφερε.
Η αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Τατιάνα Καλογιάννη, εξήρε τη συνεργασία που υπήρξε με τον Γ.Γ. του υπουργείου Ευ. Καπετάνιο, για το ίδιο θέμα.
Παράλληλα, συζητήθηκε μια σειρά άλλων ζητημάτων που αφορούν στην αυτοδιοίκησης, ενώ τονίστηκε η ανάγκη συνεργασίας όλων, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία.
Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον υπουργό για έργα που υλοποιεί η περιφέρεια Ηπείρου για την προστασία του περιβάλλοντος, ανέφερε τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν από τη μείωση των πόρων για την αποκατάσταση και τη βελτίωση του οδικού δικτύου, τις δυσλειτουργίες που προέκυψαν από το νέο νόμο για τις προμήθειες και τις διακηρύξεις έργων, ενώ, ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου και της «επαναθεσμοθέτησης» του Καλλικράτη, ζήτησε μεταξύ άλλων, την κατάρτιση των νέων οργανογραμμάτων και να προχωρήσει η ένταξη στην περιφέρεια ομοειδών υπηρεσιών, που σήμερα λειτουργούν αυτόνομα και υπάγονται σε κεντρικές κρατικές δομές.
Ακόμη, έθεσε το θέμα της απλούστευσης των διαδικασιών σύναψης προγραμματικών συμβάσεων με τους δήμους και πρότεινε να εξεταστεί η δυνατότητα ενοποίησης όλων των τεχνικών υπηρεσιών σε επίπεδο περιφερειακών ενοτήτων.
agon.gr

Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ευχαριστίες και εύσημα για τα απορρίμματα
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3006004380645927428
Σχόλια
item