Άρτα: Περιφερειακός όπως παλιά… Άρτα: Περιφερειακός όπως παλιά… | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Περιφερειακός όπως παλιά…

Άρτα: Περιφερειακός όπως παλιά…
Έκλεισαν την παράκαμψη λόγω έργων και όλοι περνούν απ’ την πόλη.
-Ασφαλτοστρώνεται εκ νέου ο παρακαμπτήριος δρόμος Άρτα-Φιλιππιάδα
-Με ταχύτατους ρυθμούς τα έργα- και 1,3 εκατομμύριο για αποζημιώσεις

Εκτός κυκλοφορίας έχει τεθεί από προχθές στην παράκαμψη Άρτας –Φιλιππιάδας, που αποτελεί τμήμα της Ιόνιας οδού, το ρεύμα από Αθήνα προς Άρτα, οπότε η κίνηση των οχημάτων γίνεται μέσω της παλιάς εθνικής οδού ήτοι δια της Περιφερειακής οδού της Άρτας, όπου η κυκλοφορία παρουσιάζεται αυξημένη.
Ο λόγος για τη μεταβολή αυτή είναι καθαρά τεχνικός, καθόσον από την ανάδοχο κατασκευάστρια εταιρεία γίνονται διορθώσεις κατά μήκος της παράκαμψης, που θα διαρκέσουν το ανώτερο 10 ημέρες.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που λάβαμε κατόπιν σχετικής επικοινωνίας, οι εργασίες αφορούν σε βελτιώσεις κατά μήκος του δρόμου της παράκαμψης αλλά και σε τεχνικά έργα που σχετίζονται με το κούμπωμα του παλαιού τμήματος με το νέο στο ύψος του Κομποτίου.
Το νεότερο επίσης στοιχείο για την παρέμβαση αυτή αφορά στο γεγονός ότι όλο το μήκος του παλαιού τμήματος της Ιόνιας οδού, ήτοι της λεγόμενης παράκαμψης Άρτας, ασφαλτοστρώνεται εκ νέου.
«Θα γίνει νέα άσφαλτος σ’ όλο το μήκος των 10 χιλιομέτρων. Το τμήμα αυτό στο τέλος θα το δείτε και δεν θα το γνωρίζετε», είναι η σχετική αναφορά, ενώ παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι η παρέμβαση βελτίωσης κρίθηκε απαραίτητη, διότι η κύλιση του υφιστάμενου ασφαλτικού δεν ήταν καλή.
Σε κάθε περίπτωση όλη αυτή η νέα παρέμβαση καθώς και οι αντίστοιχες παρεμβάσεις στα σημεία για το λεγόμενο «κούμπωμα» παλιού και νέου τμήματος, καταδεικνύουν τις ταχύτητες ανάπτυξης του έργου. 
Παράλληλα επιβεβαιώνουν και πληροφορίες που θέλουν ταχύτερη παράδοση του τμήματος εντός των ορίων της περιφέρειας, ακόμη και από τμήματα όπως στην γειτονική Αμφιλοχία που μοιάζουν να βρίσκονται σε πιο προχωρημένο στάδιο. 
Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι από κατασκευαστικής απόψεως δεν αποκλείεται το μήκος αυτό, εντός ορίων της Ηπείρου, να είναι έτοιμο στις αρχές του Δεκεμβρίου. Εκείνο που θα απομένει είναι οι υπόλοιπες διαδικασίες και τεχνικές εγκρίσεις ασφαλούς κυκλοφορίας, ώστε να το... γιορτάσουμε μαζί με τα Χριστούγεννα...
Στην ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα ανάπτυξης του έργου φαίνεται πλέον να συμβάλουν τα 1,3 εκατ. ευρώ που πρόσφατα εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών με τέσσερις αποφάσεις για την αποπληρωμή αποζημιώσεων σε απαλλοτριούμενες εκτάσεις. 
Κι αυτό διότι υπήρξαν, κατά μήκος του έργου, είτε πάνω στην χάραξη είτε και κυρίως παραπλεύρως αυτής ιδιωτικές εκτάσεις για τις οποίες οι ιδιοκτήτες παρέμεναν «αμετακίνητοι» έως ότου λάβουν το σύνολο της αποζημίωσης. Έτσι δυσκόλευαν την ανάπτυξη εργασιών σε τεχνικά, κόμβους, διαβάσεις κλπ.
Το μείζον ζήτημα απελευθέρωσης όλων «των γηπέδων παρέμβασης» όπως ονομάζονται, δηλαδή όλων των εκτάσεων κατά μήκος της χάραξης, συνέβαλε ήδη στην ανάπτυξη ακόμη περισσότερων εργασιών σε διάφορα σημεία.
Ανάμεσα σε αυτά πρέπει να σημειωθεί ότι βρίσκονταν και το κομμάτι στο ύψος Κομποτίου όπου προσφάτως οι πληροφορίες θέλουν να έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις κι έτσι ήδη επεκτάθηκαν εκεί οι εργασίες.
ixotisartas.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Περιφερειακός όπως παλιά…
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 7751124434766021747
Σχόλια
item