Γιάννενα: Άμεση παρέμβαση για τους στρατιωτικούς φούρνους Γιάννενα: Άμεση παρέμβαση για τους στρατιωτικούς φούρνους | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Άμεση παρέμβαση για τους στρατιωτικούς φούρνους

Γιάννενα: Άμεση παρέμβαση για τους στρατιωτικούς φούρνους

Πολλά ήταν τα θέματα, εκτός αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών, που τέθηκαν από τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα στον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή, με τον ίδιο να ανταποκρίνεται θετικά κυρίως για το ζήτημα του αεροδρομίου, αλλά και την παραχώρηση δημόσιων εκτάσεων στον δήμο, προκειμένου να αξιοποιηθούν.

Σε ό,τι αφορά στο Πάρκο Πυρσινέλλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, ο κ. Κουρουμπλής τάχθηκε υπέρ της θέσης να «επιστρέψει» το Πάρκο στον δήμο και να «μην αφήνουμε να ερημώνουν τέτοιοι χώροι», όπως είπε. 

Μάλιστα ζήτησε από τον κ. Μπέγκα, μόλις έχει έτοιμη ο δήμος την πρόταση για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, να την αποστείλει και στον ίδιο.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε τον υπουργό Εσωτερικών και για το αίτημα παραχώρησης του οικοπέδου των πρώην Στρατιωτικών Φούρνων, ώστε να ανεγερθεί νηπιαγωγείο, το οποίο καθυστερεί να υλοποιηθεί λόγω γραφειοκρατικής εμπλοκής στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας. 
Ο υπουργός έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον και τηλεφώνησε την ίδια στιγμή στον επικεφαλής του Ταμείου, ζητώντας την επίσπευση της υπόθεσης, ενώ, όπως μετέφερε στον κ. Μπέγκα λίγο αργότερα, το θέμα «έχει τελειώσει».
Το θέμα της αξιοποίησης κενών σήμερα κτιρίων κυριότητας του δημοσίου τέθηκε και από την πλευρά του περιφερειάρχη Ηπείρου. 
Ο κ. Καχριμάνης ζήτησε να προωθηθούν ρυθμίσεις για παραχώρηση κτιρίων στην περιφέρεια, ώστε να αξιοποιηθούν για τη στέγαση υπηρεσιών και ανάπτυξη άλλων κοινωφελών δράσεων, καθώς υπάρχει το ζήτημα της στέγασης των Περιφερειακών Ενοτήτων Άρτας και Πρέβεζας σε μισθωμένα κτίρια. 
Η συζήτηση γενικεύτηκε, με τον κ. Καχριμάνη να αναφέρεται στο κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου και στις εκτάσεις της Γεωργικής Σχολής.
Από τον δήμαρχο τέθηκε, επίσης, όπως και στη συνάντηση με την ΠΕΔ, το θέμα του αεροδρομίου Ιωαννίνων, με τον υπουργό να αποδέχεται πως είναι αναγκαίο να εξοπλιστεί με τα κατάλληλα όργανα προσέγγισης και να σημειώνει πως, σύμφωνα με την πληροφόρηση του, θα υπάρξουν σύντομα θετικές εξελίξεις. 
«Αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για να ολοκληρωθούν τα έργα για βελτίωση της λειτουργικότητας του αεροδρομίου, ενώ συζητήσαμε και θέματα παραχώρησης ιδιοκτησιών, θα παρέμβουμε και στο υπουργείο Άμυνας και οπουδήποτε αλλού χρειάζεται και με πρωτοβουλίες τροπολογιών, που μαθαίνω ότι θα καταθέσουν οι βουλευτές, για να συνδράμουμε όπου μπορούμε», σημείωσε.
agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Άμεση παρέμβαση για τους στρατιωτικούς φούρνους
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3498910604702311261
Σχόλια
item