Γερμανία: Η αστυνομία συνελαβε δύο άτομα στην πόλη Τσέμνιτς Γερμανία: Η αστυνομία συνελαβε δύο άτομα στην πόλη Τσέμνιτς | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γερμανία: Η αστυνομία συνελαβε δύο άτομα στην πόλη Τσέμνιτς

Γερμανία: Η αστυνομία συνελαβε δύο άτομα στην πόλη Τσέμνιτς

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σαξονίας δήλωσε ότι «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, υπάρχει ηρεμία στους κατοίκους, δεν υπάρχει πανικός».

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κρατεί δύο άτομα μετά το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει σε κατοικημένη περιοχή της πόλης Τσέμνιτς στην ανατολική Γερμανία για τον εντοπισμό ενός 22χρονου Σύρου, ύποπτου για την προετοιμασία βομβιστικής επίθεσης, και πρόσθεσε ότι "υλικά ιδιαίτερα εκρηκτικά" βρέθηκαν σε διαμέρισμα όπου πραγματοποίησε έφοδο νωρίτερα.

Η αστυνομία δεν διευκρίνισε αν μεταξύ των δύο ατόμων κρατείται και ο 22χρονος Σύρος.

"Υλικά ιδιαίτερα εκρηκτικά" βρέθηκαν στο διαμέρισμα στο Τσέμνιτς, έγραψε στο Twitter η αστυνομία της Σαξονίας, προσθέτοντας ότι πρόσθετα μέτρα θα ληφθούν προληπτικά για την απομάκρυνση περισσότερων κατοίκων από την περιοχή.

Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους. "Η περιοχή που έχει αποκλειστεί είναι τότε μεγάλη που δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μια απειλή για τον τοπικό πληθυσμό", δήλωσε ο Τομ Μπέρνχαρντ, εκπρόσωπος του γραφείου ποινικών ερευνών του κρατιδίου της Σαξονίας.

Εκατοντάδες αστυνομικοί, ανάμεσά τους κομάντος ειδικών αποστολών, μετέχουν στη μεγάλη επιχείρηση αναζητώντας τον Τζάμπερ Αλμπάκρ, μετά την έφοδο και την έρευνα στο διαμέρισμά του όπου ο ύποπτος δεν ήταν μέσα.

Η αστυνομία της Σαξονίας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία γνωρίζουν για τον άνδρα αυτόν.

Η ανάπτυξη της αστυνομίας έγινε έπειτα από σήμα των υπηρεσιών πληροφοριών εσωτερικού, παρότι παραμένουν ασαφή το "πού, πότε, πώς και γιατί" της σχεδιαζόμενης επίθεσης, δήλωσε ο Μπέρνχαρντ. 


Ο εκπρόσωπος είπε ακόμη ότι είναι αδιευκρίνιστο πόσοι ύποπτοι μπορεί να εμπλέκονται


Νωρίτερα, η αστυνομία έγραψε στο Twitter ότι εκκένωσε κτίριο. «Η έκρηξη που ακούστηκε ήταν ένα μέτρο που έλαβε η αστυνομία για να εισέλθει στο κτίριο. Το πρόσωπο που αναζητείτο δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί».
Epirusblog Gr
5 of 5
Γερμανία: Η αστυνομία συνελαβε δύο άτομα στην πόλη Τσέμνιτς
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 4846151828953760627
Σχόλια
item