Κόντρα Σπίρτζη- Χατζηδάκη για την αναδιάρθρωση της ΥΠΑ Κόντρα Σπίρτζη- Χατζηδάκη για την αναδιάρθρωση της ΥΠΑ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κόντρα Σπίρτζη- Χατζηδάκη για την αναδιάρθρωση της ΥΠΑ

Κόντρα Σπίρτζη- Χατζηδάκη για την αναδιάρθρωση της ΥΠΑ

Χατζηδάκης: Εκχωρείτε εθνική κυριαρχία - Είστε κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης Σπίρτζης: Έχετε περιορισμένη ενημέρωση.

Νομοτεχνικές βελτιώσεις για τη διασφάλιση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των ήδη εργαζομένων στην ΥΠΑ κατέθεσε ο αρμόδιο υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει την κριτική που δέχθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Επιπλέον, προχώρησε στη διόρθωση των διατυπώσεων και της διαβάθμισης για μεγάλα περιφερειακά αεροδρόμια, όπως της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου.

Με ειρωνική διάθεση ανέβηκε στο βήμα ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας για... μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης, αφού έκλεισε ασφαλιστικό, υπερταμείο κοκ. Πρέπει να δώσετε απαντήσεις για το θέμα του κόστους, είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Υποδομών.

Έχετε περιορισμένη ενημέρωση, απάντησε ο Χρήστος Σπίρτζης. Προφανώς ο νέος διοικητής θα είναι Έλληνας, ξεκαθάρισε.

Υποτιμάτε τον εαυτό σας και τον θεσμό του υπουργού, επισήμανε ο Κωστής Χατζηδάκης. Θα περίμενα μία συγνώμη, προσέθεσε.

Η ΝΔ πονά επειδή δεν ιδιωτικοποιούνται τα πάντα και κλαίνε όσοι τη στήριζαν, είπε με τη σειρά του ο υπουργός Υποδομών.

Στο πλαίσιο αυτό ανέβασε τους τόνους κάνοντας λόγο για κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης. Εκχωρείτε εθνική κυριαρχία, συνέχισε, αναφερόμενος στην επιλογή του επικεφαλής της νέας ΥΠΑ από μία διεθνή αρχή.

Για υδροκεφαλισμό και ρουσφετολογικές διατάξεις μίλησε ο εισηγητής της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, κατηγορώντας την κυβέρνηση για τη δημιουργία ενός ακόμη γραφειοκρατικού μηχανισμού με στόχο αχρείαστες θέσεις εργασίας. Η κυβέρνηση τακτοποιεί ημετέρους, κατέληξε.

Η κυβέρνηση τρέχει μόνη της και βγαίνει δεύτερη, υποστήριξε εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Γιάννης Κουτσούκος. Υπάρχουν θέματα εθνικής ασφάλειας και θέματα ασφάλειας των πτήσεων που δεν χωρούν στη διαδικασία του κατ' επείγοντος, τόνισε και επισήμανε πως η κυβέρνηση προτιμά να δείχνει τη σπουδή της σε διορισμούς και μετατάξεις.

Κριτική άσκησαν και οι εισηγητές των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης:

Χρήστος Κατσώτης: Η κυβέρνηση κάνει ότι τις λένε τα μονοπώλια και οι αγορές. Υποβιβάζει την πολιτική αεροπορία της χώρας.

Κατερίνα Μάρκου: Προχειρότητα και απουσία οικονομικών στοιχείων. Δύο νομικοί ως μετακλητοί, παρότι υπάρχει νομική υπηρεσία, δύο δημοσιογράφοι για δημόσιες σχέσεις και 800 ευρώ για εκτός έδρας την ώρα που στα νησιά κάνουν έρανο για γιατρούς. Προσλήψεις και αποσπάσεις χωρίς κριτήρια.

Σε διαφορετικό μήκος κύματος κινήθηκε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης: Στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει καμία ρύθμιση που να θίγει την εθνική κυριαρχία, επισήμανε και ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα μπορούσε να ψηφίσει το νομοσχέδιο επί της αρχής. Άσκησε όμως και αυτός κριτική εστιάζοντας στο γεγονός ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη κόστους και αναφέρθηκε αναλυτικά στα άρθρα που θα καταψηφίσει η Ένωση Κεντρώων.

«Πιστεύει κανείς στα σοβαρά, μετά τον Καλογρίτσα, ότι δίνετε μάχη με τη διαπλοκή» έθεσε το ερώτημα στην κυβέρνηση ο Μάκης Βορίδης, απαντώντας σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριξαν ότι η κυβέρνηση δέχεται πόλεμο λόγω της πολιτικής της κατά των συμφερόντων.

«Δώσατε άδεια, θέλατε να του βρείτε και τα λεφτά και όπως αποκάλυψε ο Κοντομηνάς κάνατε και επαφές για το πολιτικό περιεχόμενο» προσέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία, κατόπιν αιτήματος που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή.
Epirusblog Gr
5 of 5
Κόντρα Σπίρτζη- Χατζηδάκη για την αναδιάρθρωση της ΥΠΑ
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 135794617081880782
Σχόλια
item