Άρτα: Επιστολή της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Άρτας - Φιλιππιάδας στον Γ. Κατρούγκαλο Άρτα: Επιστολή της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Άρτας - Φιλιππιάδας στον Γ. Κατρούγκαλο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Επιστολή της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Άρτας - Φιλιππιάδας στον Γ. Κατρούγκαλο

Άρτα: Επιστολή της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Άρτας - Φιλιππιάδας στον Γ. Κατρούγκαλο
Προβλήματα ΟΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και κατάργηση της υποβολής του ετήσιου πίνακα προσωπικού.

Επιστολή απέστειλε στον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Άρτας – Φιλιππιάδας (Ε.Φ.Ε.Ε.Α.Φ.) με την οποία αναφέρεται στα προβλήματα του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» καθώς και στην κατάργηση της υποβολής του ετήσιου πίνακα προσωπικού. 

Στην επιστολή αναφέρεται συγκεκριμένα: «Σε συνέχεια της από 22/9/2016 επιστολής μας με θέμα τα προβλήματα του ΟΠΣ ΣΕΠΕΝΕΤ αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε διαμαρτυρόμενοι αυτή τη φορά για τα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάζονται στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, κατόπιν μάλιστα των τελευταίων αναβαθμίσεων που είχαν ως κύριο σκοπό να διευκολύνουν τις επιχειρήσεις σε όλες τις διαδικασίες υποβολής εντύπων. 

Αντ' αυτού όμως το μόνο που πέτυχαν είναι να δημιουργήσουν χωρίς λόγο και αιτία εμπόδια στην ομαλή υποβολή εντύπων πχ της πρόσληψης προσωπικού, υποχρεώνοντας τους λογιστές που φυσικά διεκπεραιώνουν και όλες αυτές τις διαδικασίες, σε εξακρίβωση στοιχείων των εργαζομένων εν μέσω μάλιστα της προθεσμίας υποβολής του ετήσιου πίνακα. 

Αναρωτιόμαστε λοιπόν οι λογιστές, γιατί ακόμη μια φόρα γίνονται πειράματα και προχειροδουλειές στις πλάτες μας; Δοκιμάστηκε άραγε το σύστημα μετά τις τελευταίες αναβαθμίσεις από τους ειδικούς και δούλευε μια χαρά;

Παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα σε επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει.

Επιπλέον δεν αντιλαμβανόμαστε την υποχρέωση της υποβολής ετήσιου αρχικού πίνακα ενώ όλα τα στοιχεία των εργαζομένων και οι συνθήκες εργασίας τους εμφανίζονται ηλεκτρονικά πλέον κατά την πρόσληψή τους. 

Μετά τη συνένωση του εντύπου της πρόσληψης προσωπικού (Ε3) με τον πίνακα προσωπικού (Ε4) θεωρούμε ότι πρόκειται για μια περιττή διαδικασία που έρχεται να προσθέσει επιπλέον εργατοώρες στον ήδη επιβαρυμένο χρόνο του φοροτεχνικού ελεύθερου επαγγελματία.

Δεν ζητάμε παράταση της υποβολής του Ετήσιου πίνακα προσωπικού, ζητάμε την κατάργησή της».


maxitisartas.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Επιστολή της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Άρτας - Φιλιππιάδας στον Γ. Κατρούγκαλο
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 2383290899008072556
Σχόλια
item