Γιάννενα: Να προσφύγει στη δικαιοσύνη για το αεροδρόμιο

Γιάννενα: Να προσφύγει στη δικαιοσύνη για το αεροδρόμιο
Ανοιχτή πρόσκληση – πρόκληση στη δημοτική αρχή της πόλης και προσωπικά στον δήμαρχο Θ. Μπέγκα να προσφύγει στη δικαιοσύνη με μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για τη στάση της ΥΠΑ για το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων απεύθυνε χθες σε συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Καταστημάτων Δημ. Ντόβας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την πορεία του εγχώριου τουρισμού και της επισκεψιμότητας στα Ιωάννινα, εάν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η ΥΠΑ εμπαίζει τις τοπικές αρχές, ο δήμαρχος δεν έχει άλλο δρόμο από τα να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

«Δεν υπάρχει άλλη λύση. Ας προσφύγει ο δήμος στα δικαστήρια κατά παντός υπευθύνου για την κατάσταση αυτή, αφού ο δήμαρχος όπως αναφέρει σε επιστολή του, αισθάνεται, ότι η ΥΠΑ κοροϊδεύει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ντόβας τόνισε λίγο νωρίτερα, ότι ο εγχώριος τουρισμός στον οποίο στηρίζεται κατά κύριο λόγο το εισόδημα εκατοντάδων επιχειρήσεων στην περιοχή «βούλιαξε» τη φετινή χρονιά.

«Οκτώ στους 10 έλληνες δεν κατάφεραν να κάνουν έστω μία ημέρα, διακοπές, αφού δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Η αιτία του κακού βέβαια είναι η εφαρμογή των μνημονίων», τόνισε χαρακτηριστικά για να εξάρει τις προσπάθειες που γίνονται συντονισμένα από τους τοπικούς φορείς για την αναστροφή αυτής της εικόνας.

«Όλοι οι φορείς καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες οι οποίες όμως δεν επαρκούν αφού αυτό που χρειάζεται είναι να αποκτήσει η περιοχή μας ένα ισχυρό brand name στο εξωτερικό. Ισχυρό brand name στο εξωτερικό χωρίς ένα σύγχρονο, διεθνές αεροδρόμιο δεν πρόκειται να αποκτήσουμε», σημείωσε.

Ο κ. Ντόβας έκανε μία σύντομη εισαγωγή για την πορεία του τουρισμού σε πανελλαδική κλίμακα που επηρεάστηκε από το προσφυγικό, όμως οι περισσότερες απώλειες αντισταθμίστηκαν λόγω των αναταραχών στη Μ. Ανατολή, που έστρεψαν προς την Ελλάδα χιλιάδες επισκέπτες.

Τέλος, τόνισε, ότι ο Σύλλογος τάσσεται υπέρ της απόφασης του Εμπορικού Συλλόγου για τη διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» στα Ιωάννινα το Σάββατο 29 Οκτωβρίου. 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Να προσφύγει στη δικαιοσύνη για το αεροδρόμιο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2580508460863158700
item