Αθήνα διαψεύδει ΔΝΤ: Δεν γίνεται καμία παράλληλη διαπραγμάτευση Αθήνα διαψεύδει ΔΝΤ: Δεν γίνεται καμία παράλληλη διαπραγμάτευση | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αθήνα διαψεύδει ΔΝΤ: Δεν γίνεται καμία παράλληλη διαπραγμάτευση

Αθήνα διαψεύδει ΔΝΤ: Δεν γίνεται καμία παράλληλη διαπραγμάτευση

«Δεν γίνεται καμία παράλληλη διαπραγμάτευση με το ΔΝΤ όπως είχε αναφέρει ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις» τόνισε σήμερα Πέμπτη κυβερνητικός παράγοντας μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Ο Έλληνας αξιωματούχος δήλωσε δε ότι «η συζήτηση διεξάγεται με το σύνολο των εκπροσώπων των θεσμών και το ΔΝΤ δεν έχει θέση τους δικούς του όρους για το κείμενο MEFP που θα υπογράψει με την Ελλάδα στην περίπτωση που επιστρέψει στο πρόγραμμα». 

Πρόσθεσε τέλος, ότι συνήθως «η συμφωνία με το ΔΝΤ αφορά σε λιγότερα θέματα από αυτά που συζητιούνται με το σύνολο των θεσμών κι αυτή εστιάζεται σε ένα σκληρό πυρήνα ζητημάτων».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Τζέρι Ράις είχε αναφέρει ότι το Ταμείο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και με τους Ευρωπαίους και με την Ελλάδα για τη συμμετοχή του στο μνημόνιο, δεδομένου και του αιτήματος της ίδιας της ελληνικής κυβέρνησης (Τσακαλώτος) για συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αλλά και επανειλημμένων εκκλήσεων των Ευρωπαίων. 


Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι οι επικεφαλής των κλιμακίων θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις 14 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο, σήμερα συζητήθηκαν χρηματοοικονομικά ζητήματα θέματα του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τα δημοσιονομικά μεγέθη.

Ειδικά για τα δημοσιονομικά συζητήθηκε για το πώς θα κλείσει ο προϋπολογισμός του 12016 με την υπέρβαση των στόχων στα έσοδα και ο προϋπολογισμός του 2017. Ο ίδιος παράγοντας εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το, πρωτογενές πλεόνασμα φέτος θα είναι πάνω από το στόχο 0,5% του ΑΕΠ.
Στη σκληρή γραμμή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για μετάθεση της συζήτησης για το χρέος τάσσεται στο μεταξύ ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, διαμηνύοντας πως η Ελλάδα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα εξαιτίας του χρέους για τουλάχιστον μία ακόμα δεκαετία. 

Epirusblog Gr
5 of 5
Αθήνα διαψεύδει ΔΝΤ: Δεν γίνεται καμία παράλληλη διαπραγμάτευση
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 5914338499553292710
Σχόλια
item