Γιάννενα: Εντυπωσίασε το περίπτερο του Δήμου Β. Τζουμέρκων

Γιάννενα: Εντυπωσίασε το περίπτερο του Δήμου Β. Τζουμέρκων
Τη δυνατότητά του να αναδειχθεί ως ένας από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς εναλλακτικού τουρισμού για όλες τις εποχές του χρόνου, επιβεβαίωσε ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων με τη συμμετοχή του στην πρώτη Πανελλήνια Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού Nostos Expo 2016, που πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο Αιτωλοακαρνανίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, το τετραήμερο από 14 έως 17 Οκτωβρίου.
Το περίπτερο προβολής προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών και απέσπασε ιδιαίτερα θετικές κριτικές, με τους επισκέπτες να δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από τις φυσικές ομορφιές και τα μνημεία της περιοχής, αλλά και το πλήθος δραστηριοτήτων που προσφέρονται για τους λάτρες της φύσης και της περιπέτειας.
Το περίπτερο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος και ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας, οι οποίοι και πραγματοποίησαν τα εγκαίνια της έκθεσης.
Στη Nostos Expo 2016 συμμετείχαν περισσότεροι από 90 εκθέτες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν περιφέρειες, δήμοι, επιμελητήρια, αναπτυξιακές επιχειρήσεις, καθώς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον εναλλακτικό τουρισμό, ενώ σημαντική ήταν η παρουσία hosted buyers από πολλές χώρες, όπως Ρωσία, Αυστρία, Ισραήλ, Κύπρο, Γερμανία, Σερβία, Ολλανδία και Γαλλία.
«Με στοχευμένες ενέργειες προσπαθούμε να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα της περιοχής των Τζουμέρκων και των Κατσανοχωριών. 
Μια περιοχή που παρουσιάζει όχι μόνο φυσιολατρικό και πολιτισμικό ενδιαφέρον με τον Άραχθο, τα μοναστήρια και τα άλλα αξιοθέατά της, αλλά προσφέρεται και για όσους θέλουν να βιώσουν μια ξεχωριστή εμπειρία στη φύση, είτε ανεβάζοντας την αδρεναλίνη τους κάνοντας rafting, καγιά ή canyoning, είτε επιλέγοντας μια άλλη δραστηριότητα όπως πεζοπορία, ποδηλασία ή μια επίσκεψη στο μοναδικό σπήλαιο “Ανεμότρυπα” στα Πράμαντα. 
Η συμμετοχή μας στην έκθεση ανέδειξε τα “κρυμμένα μυστικά” μας και είμαι σίγουρος πως πολλοί θα είναι αυτοί που θα τα ανακαλύψουν το επόμενο διάστημα», τόνισε ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, που βρέθηκε και αυτός στη Ναύπακτο.
Τους επισκέπτες υποδέχονταν στο περίπτερο του Δήμου ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα τουριστικής ανάπτυξης  Βαγγέλης Γιωτόπουλος με τις υπαλλήλους Μαρία Λογοθέτη και Λιάνα Ζέρβα, ενώ εκτός από τις φωτογραφίες και το έντυπο υλικό του δήμου, τουριστικών καταλυμάτων και εταιρειών αναψυχής, στο περίπτερο υπήρχαν και πολλά τοπικά προϊόντα από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
«Η επιλογή μας να συμμετέχουμε σε μια θεματική έκθεση για τον εναλλακτικό τουρισμό είμαστε σίγουροι πως θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά για την προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή των Τζουμέρκων και των Κατσανοχωρίων. 
Το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στις επαφές μας με  hosted buyers από πρακτορεία που εξειδικεύονται στο χώρο του εναλλακτικού τουρισμού, ήταν ενθαρρυντικό και σύντομα εκτιμούμε πως θα αποδειχθεί στην πράξη», σημείωσε ο κ. Γιωτόπουλος.
vimanews.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Εντυπωσίασε το περίπτερο του Δήμου Β. Τζουμέρκων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3866208968986627830
item