Ο γιατρός της Αλίκης Βουγιουκλάκη αποκαλύπτει τις τελευταίες μέρες της ηθοποιού Ο γιατρός της Αλίκης Βουγιουκλάκη αποκαλύπτει τις τελευταίες μέρες της ηθοποιού | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ο γιατρός της Αλίκης Βουγιουκλάκη αποκαλύπτει τις τελευταίες μέρες της ηθοποιού

Ο γιατρός της Αλίκης Βουγιουκλάκη αποκαλύπτει τις τελευταίες μέρες της ηθοποιού
Ο Σωτήρης Αδαμίδης ήταν ο γιατρός, ο οποίος έμεινε στο πλευρό της Αλίκης, ως το τέλος της ζωής της. Ο ίδιος μίλησε στο περιοδικό Χάι, για τις τελευταίες στιγμές της μεγάλης σταρ του ελληνικού κινηματογράφου.
Πιστεύει ότι έφυγε άδικα τόσο νωρίς; Την επηρέασαν κάποιες θεραπείες που έκανε;
«Πιστεύω ότι αν είχε πιο νωρίς εντοπιστεί το πρόβλημα της θα μπορούσε να ήταν διαφορετική η πορεία. Αυτό ισχύει βεβαίως για κάθε διάγνωση που γίνεται έγκαιρα και νωρίς στην πορεία μιας σοβαρής νόσου όπως της Αλίκης. 
Όμως όσον αφορά τη δεύτερη ερώτηση σας, όχι δεν το πιστεύω αυτό. Δεν έχω κάποια στοιχεία για να το υποστηρίξω και είμαι υπέρ του να φροντίζουν όλες οι κυρίες νεαρές και μη την εμφάνιση τους με ασφαλή τρόπο. 
Αλλά να τη φροντίζουν. Δεν θα ξεχάσω πόσο μου άρεσε που την έβλεπα πάντα περιποιημένη στη σουίτα του Ιατρικού Κέντρου. Μέσα στην δυσκολία και τον πόνο. Αξιοπρεπής και υπέροχη με το ευγενικό και εφηβικό πάντα χαμόγελο…».
Τι είναι αυτό που του έκανε μεγαλύτερη εντύπωση στην Αλίκη;
«Μου άρεσε αυτό που σας είπα πριν. Δεν έβλεπες άλλο πρόσωπο στις ταινίες και άλλο μπροστά σου. Ήταν η ίδια παντού. Αυτό μου το επιβεβαίωσαν και άλλοι άνθρωποι που είχε τύχει να συνεργασθούν μαζί της, όπως ο Δημήτρης Σοτοβίκης, ο Κώστας Σπυρόπουλος και πολλοί άλλοι. 
Η δικιά μας Αλίκη. Να υποφέρει και να με ανταμείβει με χαμόγελο την ώρα της επισκέψεως. Ανταπέδιδε ευγενικά το σεβασμό που της έδειχνα. 
Ρωτούσε για την ασθένεια της πολύ σεμνά και φυσικά την ενημέρωνα με όρους αληθείας και διάκριση στο τι μπορούσε να δεχθεί κάθε φορά… Δεν θα ξεχάσω επίσης κάποια στιγμή που ήμασταν μόνοι στο δωμάτιο και την ενημέρωνα με προσεκτικό τρόπο για το πόσο δύσκολο ήταν πλέον το κλινικό μας έργο, που μου έπιασε το χέρι και ήταν σαν να ήθελε να δώσει θάρρος σε εμένα. Ένιωθε τη δυσκολία μου να της μιλήσω καθαρά. 
Και μου είπε: »Αντέχω κ. καθηγητά! Μιλήστε μου! Όλα τα αντέχω εγώ». Και δεν μου άφηνε το χέρι. Δεν θα ξεχάσω επίσης το βουρκωμένο και με μάτια κόκκινα απ το κλάμα Δημήτρη Παπαμιχαήλ, που με πήρε παράμερα ενώ περίμενε έξω από τη σουίτα για να με ρωτήσει πως ήταν τα πράγματα και ποια ήταν η αντίδραση του. 
Δεν θα ξεχάσω τα χιλιάδες τηλεφωνήματα από απλούς ανθρώπους, από συναδέλφους εντός και εκτός Ελλάδος, από δεκάδες δημοσιογράφους που περίμεναν υπομονετικά κάθε μέρα την ώρα που έβγαινα από το νοσοκομείο για μια δήλωση – ενημέρωση για την πορεία της νόσου της Αλίκης».
12-5-1

Epirusblog Gr
5 of 5
Ο γιατρός της Αλίκης Βουγιουκλάκη αποκαλύπτει τις τελευταίες μέρες της ηθοποιού
Epirusblog Gr
5 of 5
show biz 3226718628369428755
Σχόλια
item