Πρέβεζα: Πρόστιμα από το Λιμεναρχείο σε επαγγελματίες αλιείς στο λιμάνι της Πρέβεζας Πρέβεζα: Πρόστιμα από το Λιμεναρχείο σε επαγγελματίες αλιείς στο λιμάνι της Πρέβεζας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Πρόστιμα από το Λιμεναρχείο σε επαγγελματίες αλιείς στο λιμάνι της Πρέβεζας

Πρέβεζα: Πρόστιμα από το Λιμεναρχείο σε επαγγελματίες αλιείς στο λιμάνι της Πρέβεζας
Το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο λιμάνι της Πρέβεζας, με το σημείο που ελλιμενίζονται επαγγελματίες αλιείς, καλά κρατεί, με το Λιμεναρχείο Πρέβεζας να μοιράζει πρόστιμα σε όσους δεν έχουν μετακινηθεί στο αλιευτικό καταφύγιο του λιμένα.
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr στα μέσα Ιουλίου οι αλιείς είχαν ζητήσει από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας να δρομολογήσει εργασίες εκβάθυνσης και εργασίες βελτίωσης των εγκαταστάσεων στο αλιευτικό καταφύγιο, ώστε να μεταφέρουν εκεί τα σκάφη τους και να «δέσουν». 
Οι αλιείς υποστηρίζουν ότι δεν έχουν τηρηθεί αυτά που αναφέρονται στη σχετική απόφαση που πήρε το ΔΛΤ σε συνεδρίασή του και κατά συνέπεια αδυνατούν να μεταφερθούν, δεχόμενοι τα πρόστιμα που τους επιβάλλονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ένας σχεδιασμός για παρεμβάσεις στο αλιευτικό καταφύγιο. 
Αξίζει να σημειωθεί πως οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Πρέβεζας έχουν ετοιμάσει μία μελέτη για την ασφαλτόστρωση του χώρου, μία μελέτη για τη συλλογή των υγρών αποβλήτων και είναι σε εξέλιξη και μία για να δημιουργηθεί και ένας χώρος πώλησης ψαριών. 
Από το ΔΛΤ τονίζουν επίσης ότι οι θέσεις που έχουν υποδειχθεί στο αλιευτικό καταφύγιο προσφέρονται για τα σκάφη.
Αξίζει να σημειωθεί πως η μετακίνηση των ψαράδων από το χώρο έμπροσθεν της Πλατείας Ανδρούτσου, προέκυψε έπειτα από την εφαρμογή των όσων προβλέπονται από τη σύμβαση που έχει υπογραφεί με τον Τουριστικό Λιμένα Πρέβεζας και έπειτα από σχετική απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας.
atpreveza.gr

Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Πρόστιμα από το Λιμεναρχείο σε επαγγελματίες αλιείς στο λιμάνι της Πρέβεζας
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 9063320084365322636
Σχόλια
item