Άρτα: Εν αναμονή του Προεδρικού Διατάγματος...

Άρτα: Εν αναμονή του Προεδρικού Διατάγματος...
Μετα από επικοινωνία με το νέο Μητροπολίτη Άρτας, ο οποίος είναι εν αναμονή για να έρθει στην Άρτα και ν' αρχίσει την δική του προσωπική προσπάθεια, ώστε να προσθέσει κι αυτός το δικό του πετραδάκι, στην λαμπρή ιστορία της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας. 
Η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο θα ορίζεται και τυπικά η τοποθέτηση του νέου Μητροπολίτη Άρτας κ.κ. Καλλινίκου, απομένει για να έρθει στην Άρτα, ο νέος ποιμενάρχης της και να πραγματοποιηθεί η τελετή ενθρόνισής του.
Η "Γ" είχε επικοινωνία με το νέο Μητροπολίτη Άρτας, ο οποίος είναι εν αναμονή για να έρθει στην Άρτα και ν' αρχίσει την δική του προσωπική προσπάθεια, ώστε να προσθέσει κι αυτός το δικό του πετραδάκι, στην λαμπρή ιστορία της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας.
Δεν θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη αυτή η προσπάθεια, μιας και ο νέος Μητροπολίτης κ.κ. Καλλίνικος, γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή, όπως επίσης πρόσωπα και πράγματα στην Μητρόπολη.
Μας έλεγε πως ερχόταν στην Άρτα, απ' τον καιρό που ήταν διάκονος - βοηθούς του μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδας κυρού Ιακώβου, ο οποίος και τον χειροτόνησε διάκονο.
Ήταν στην Άρτα, στις εορτές της Αγίας Θεοδώρας, για πολλά χρόνια, στην εορτή της Παναγίας Ρουβέλιστας, στον Άγιο Δημήτριο και πολλές άλλες θρησκευτικές εκδηλώσεις, ενώ γνωρίζεται πολύ καλά και με τον πρώην Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο, αλλά και τα στελέχη της Μητρόπολης Άρτας.
Ας αναμείνουμε λοιπόν, την έλευση του νέου Μητροπολίτη κ.κ. Καλλινίκου και φυσικά τη νέα σελίδα στην ιστορία της Μητρόπολης Άρτας.

Προοδεύει στην Αθήνα!
Μιας και ο λόγος για την Μητρόπολη Άρτας και την έλευση του νέου Μητροπολίτη Άρτας, θυμηθήκαμε και τον πρώην εφημέριο του Αγίου Δημητρίου Βασίλειο Τρομπούκη, ο οποίος είχε παρουσιάσει τεράστιο έργο απ' την θέση αυτή και για λόγους που κανένας δεν μπόρεσε να κατανοήσει, έφυγε άρον - άρον απ' την Άρτα, για να μετακομίσει στην Αθήνα και φυσικά εκεί να προοδεύσει, γιατί το άξιζε. 
Μαθαίνουμε πλέον, ακολουθεί πανεπιστημιακή καριέρα και αυτό είναι το σημαντικό γι΄ αυτόν.
Για την ενορία του Αγίου Δημητρίου όμως, τα πράγματα, δεν είναι και τόσο ευχάριστα... 
Αυτός που τον διαδέχτηκε, σκέφτηκες πως για να κάνει την διαφορά(!) θα ήταν σκόπιμο να μην συνεχιστεί το ανθρώπινοι έργο του... Κατήργησε λοιπόν το συσσίτιο, που λειτουργούσε σε δημοτικό κτίριο, πίσω απ' την Αγία Σοφία και ήταν αυτό, ο φάρος της ελπίδας, για δεκάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν είχαν να φάνε!
Αν και πολλοί αναρωτήθηκαν, γιατί ο νέος εφημέριος προχώρησε σ' αυτή την κίνηση, που δημιούργησε προβλήματα, επίσημη απάντηση δεν δόθηκε, ενώ η έλλειψη στην Άρτας, έστω και μιας δομής στήριξης των μη εχόντων, είναι ένα στοιχείο που μπορεί να χαρακτηρίζει και την πόλη και την εκκλησία...

Δεν είναι μόνο αυτό...
Βεβαίως το τελευταίο διάστημα της λειτουργίας της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας και των ενοριών της, δεν είναι μόνο η ανεξήγητη αποπομπή του εφημέριου του Αγίου Δημητρίου, που δημιούργησε ερωτηματικά στους πιστούς... Είναι και πολλά άλλα, τα οποία τόσον καιρό έμεναν κρυμμένα κάτω απ' το χαλί, χωρίς κανένας να δείχνει την διάθεση, να... σηκώσει το χαλί!
Είναι κατά την γνώμη όσων γνωρίζουν τις εξελίξεις στην Μητρόπολη, τα πρώτα θέματα που πρέπει να βάλει στην ατζέντα του, ο νέος Μητροπολίτης. Και είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν πως θα τα βάλει...
kallinikos-despotis-00-a
gnomiartas.gr



epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Εν αναμονή του Προεδρικού Διατάγματος...
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 2750161404430108891
item