Διεθνή ΜΜΕ: Ντροπή και βαρύ πλήγμα για Τσίπρα η απόφαση ΣτΕ Διεθνή ΜΜΕ: Ντροπή και βαρύ πλήγμα για Τσίπρα η απόφαση ΣτΕ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Διεθνή ΜΜΕ: Ντροπή και βαρύ πλήγμα για Τσίπρα η απόφαση ΣτΕ

Διεθνή ΜΜΕ: Ντροπή και βαρύ πλήγμα για Τσίπρα η απόφαση ΣτΕ

Τα ξένα ΜΜΕ περιγράφουν τις εξελίξεις ως δεινή ήττα της ελληνικής κυβέρνησης.

Εκτενή είναι τα δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο 4339 για τις τηλεοπτικές άδειες.

Για διακοπή της σταυροφορίας να ταράξει το αρρύθμιστο τηλεοπτικό τοπίο κάνει λόγο το Reuters. Παράλληλα επικαλείται κυβερνητικούς αξιωματούχους που λένε ότι η απόφαση αυτή μπορεί να καθορίσει τις επόμενες πολιτικές κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα.Για πλήγμα στην κυβέρνηση που είχε αναδείξει τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών ως ένα κομμάτι της εκστρατείας της κατά της διαφθοράς κάνει λόγο και το Associated Press.

«Μεγάλη ντροπή» για την κυβέρνηση χαρακτηρίζει την απόφαση η Wall Street Journal. «Η απόφαση αποτελεί μεγάλο πλήγμα στην εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ ως μια νέα "σκούπα" που θα καθαρίσει τη λάσπη στην πολιτική» γράφει η αμερικανική εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκθεση επισημαίνοντας το γεγονός της «αντιπολίτευσης» των δικαστών του ανωτάτου δικαστηρίου στον πρόεδρο του ΣτΕ Νικόλαο Σακελλαρίου.


Για βαρύ χτύπημα στον Αλέξη Τσίπρα γράφει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η απόφαση είναι ένα επώδυνο πλήγμα στην ακροαριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που είχε ανακοινώσει με μεγάλη φανφάρα τη μεταρρύθμιση, υποστηρίζοντας ότι θα καθαρίσει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο από τους ισχυρούς ολιγάρχες» προστίθεται στο τηλεγράφημα.Der Standard 

«Ελλάδα: Χάος στη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών», γράφει η αυστριακή εφημερίδα "Der Standard", αναφερόμενη στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. «Το ΣτΕο ανέτρεψε το νόμο - ντροπή για Τσίπρα. 


Έκρινε αντισυνταγματικό έναν αμφιλεγόμενο νόμο για την απονομή τηλεοπτικών αδειών... Αυτό είναι ένα σοβαρό πλήγμα για τον Έλληνα πρωθυπουργό», σύμφωνα με Έλληνες αναλυτές οι οποίοι εκτιμούν ότι, μετά τη δικαστική απόφαση θα υπάρξουν "χαοτικές συνθήκες".

Le Figaro 
«Ακυρώθηκε η οπτικοακουστική μεταρρύθμιση του Τσίπρα», είναι ο τίτλος άρθρου της γαλλικής εφημερίδας "Le Figaro" για την απόφαση του ΣτΕ αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες. «Το Συμβούλιο της Επικρατείας ανέτρεψε την οπτικοακουστική μεταρρύθμιση που προωθούσε η ελληνική κυβέρνηση... γεγονός που αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα», προσθέτει το επίμαχο δημοσίευμα.   

Finanzennachrichten.de

«Χάος στη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών στην Eλλάδα - ντροπή για τον Τσίπρα», είναι ο τίτλος της γερμανικής οικονομικής ιστοσελίδας "Finanzennachrichten". «Το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό έναν αμφιλεγόμενο νόμο για την απονομή των τηλεοπτικών αδειών... Πρόκειται για ένα σοβαρό πλήγμα για τον Έλληνα πρωθυπουργό», σύμφωνα με αναλυτές στην Αθήνα.

Η οικονομική ιστοσελίδα της Γερμανίας επισημαίνει ακόμη ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε κατηγορήσει τους ιδιοκτήτες των ραδιοτηλεοπτικών φορέων ότι είναι μέρος ενός συστήματος της ευνοιοκρατίας. Η αντιπολίτευση τον είχε κατηγορήσει ότι θέλει να δημιουργήσει ένα νέο σύστημα πολυμέσων που να είναι πιο κοντά σε αυτόν από πολιτικής άποψης.   


Epirusblog Gr
5 of 5
Διεθνή ΜΜΕ: Ντροπή και βαρύ πλήγμα για Τσίπρα η απόφαση ΣτΕ
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 7388513327051337769
Σχόλια
item