Ουρές στις εφορίες για να κλείσουν τα μπλοκάκια Ουρές στις εφορίες για να κλείσουν τα μπλοκάκια | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ουρές στις εφορίες για να κλείσουν τα μπλοκάκια

Ουρές στις εφορίες για να κλείσουν τα μπλοκάκια

Από την αρχή της επόμενης χρονιάς θα επιβάλλεται ασφαλιστική εισφορά με συντελεστή περίπου 27% επί του καθαρού εισοδήματος που έχει ο εργαζόμενος με το μπλοκάκι.

Ουρές σχηματίζουν στις εφορίες φορολογούμενοι προκειμένου να κλείσουν το «μπλοκάκι» τους και να γλιτώσουν το φορολογικό και ασφαλιστικό «τσουνάμι» που θα χτυπήσει τα εισοδήματα τους με την ενεργοποίηση των σχετικών διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου.

Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή της επόμενης χρονιάς θα επιβάλλεται ασφαλιστική εισφορά με συντελεστή περίπου 27% επί του καθαρού εισοδήματος που έχει ο εργαζόμενος με το μπλοκάκι. Η κατώτατη εισφορά, που θα καλούνται όλοι να υποβάλουν είτε είχαν είτε δεν είχαν κάποιο μήνα εισόδημα φθάνει τα 131 ευρώ. Ιδιαίτερα για τους μισθωτούς με μπλοκάκι η επιβάρυνση θα είναι σημαντική.

Ανεξαρτήτως εισοδήματος, όμως, επιβάλλεται και το ετήσιο τέλος επιτηδεύματος, που ανέρχεται σε 650 ευρώ που τα τελευταία χρόνια έχει «τσακίσει» τους φορολογούμενους.

Και μέσα σε όλα αυτά η φορολόγηση του εισοδήματος με συντελεστή 22% γίνεται από το πρώτο ευρώ εισοδήματος ενώ ειδικά για τους μισθωτούς που έχουν και μπλοκάκι, εκτός από την ασφαλιστική εισφορά, ο φόρος εισοδήματος θα υπολογίζεται ακόμη και με συντελεστή έως και 45%. 

Αυτό συμβαίνει επειδή πλέον το εισόδημα από μπλοκάκι για τους μισθωτούς αθροίζεται με το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και φορολογείται με την κλίμακα φορολόγησης των μισθωτών.
Epirusblog Gr
5 of 5
Ουρές στις εφορίες για να κλείσουν τα μπλοκάκια
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 3782411271915587351
Σχόλια
item