Το μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία Το μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Το μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία

Το μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία
Ξεκάθαρη απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάνης και τα ελληνικά νησιά έστειλε από την Καλαμάτα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, που παραβρέθηκε στα αποκαλυπτήρια Μνημείου Μικρασιατών.
«Η Τουρκία οφείλει να αντιληφθεί ότι ο πλήρης σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για το αν ένα κράτος αξίζει να συγκαταλέγεται μεταξύ των δημοκρατικώς οργανωμένων μελών της Διεθνούς Κοινότητας.  
Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αναπόσπαστο μέρος του Διεθνούς Δικαίου, άρα η τήρησή της  είναι υποχρεωτική  και, επομένως, οιαδήποτε παράβασή της συνεπάγεται την επιβολή των προβλεπόμενων κατά το Διεθνές Δίκαιο κυρώσεων»,είπε μεταξύ άλλων.
Αλλά και στο εσωτερικό της Τουρκίας, ο επικεφαλής του ρεπουμπλικανικού κόμματος Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, επέκρινε με σφοδρότητα τον Ταγίπ Ερντογάν. 
«Αν ο Πρόεδρος της Τουρκίας δεν γνωρίζει ιστορία να καλέσει έναν ιστορικό να του εξηγήσει. 
Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι προνόμιο για την Τουρκία! Εμείς, υπερασπιζόμαστε την Λωζάνη, αυτοί  υπερασπίζονται την Συνθήκη των Σεβρών. Υπερασπιζόμαστε την Δημοκρατία, αυτοί υπερασπίζονται το χαλιφάτο», είπε ο Ερντογάν.
Η Άγκυρα πάντως συνεχίζει να πιέζει την Αθήνα και για το θέμα της έκδοσης των 8 πραξικοπηματιώνμε τον Πρόεδρο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Ισμαήλ Καχραμάν να εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα ως δημοκρατική και φιλική χώρα θα κάνει - όπως είπε - ό,τι είναι απαραίτητο για να μην δώσει καταφύγιο σε τρομοκράτες.
Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, από τη Λευκωσία όπου βρέθηκε σήμερα για την επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόνισε ότι η λύση του Κυπριακού προϋποθέτει την αποχώρηση όλων των δυνάμεων κατοχής. «Η Κύπρος είναι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, δεν χρειάζεται ούτε μεσολαβητές ούτε εγγυητές», τόνισε 
Την Δευτέρα αρχίζει σε ολόκληρο το Αιγαίο και τη Θράκη η μεγάλη στρατιωτική άσκηση των Ενόπλων μας Δυνάμεων «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016», η οποία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή.
Epirusblog Gr
5 of 5
Το μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 4131364475887902646
Σχόλια
item