Γιάννενα: Επείγει η στελέχωση με προσωπικό

Γιάννενα: Επείγει η στελέχωση με προσωπικό

Αντιμέτωπη με την πρόκληση λειτουργίας του νέου πενταόροφου κτιρίου νοσηλευτικών μονάδων θα έρθει σύντομα η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, καθώς ο εξοπλισμός του αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2017 και θα πρέπει να στελεχωθεί για να αναπτυχθούν οι κλινικές.


Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και θα πρέπει για τον λόγο αυτό να λειτουργήσει για τον σκοπό που κατασκευάστηκε, τουλάχιστον για πέντε χρόνια, όπως επιβεβαίωσε και ο κ. Ξανθός κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της διοίκησης του Νοσοκομείου.

Αυτό σημαίνει ότι από τώρα πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες για την στελέχωση της νέας πτέρυγας με το ανάλογο προσωπικό, προκειμένου να λειτουργήσει μόλις ολοκληρωθεί ο εξοπλισμός του, εντός του 2017, όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου Φώτης Βάββας.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο πρόκειται, κατόπιν συνεννόησης με την 6η ΥΠΕ, να υποβάλει έως το τέλος του τρέχοντος έτους πρόταση για τον Οργανισμό, στον οποίο θα συμπεριλαμβάνονται και οι νέες κλίνες του πενταόροφου κτιρίου, άρα και οι ανάγκες σε προσωπικό που προβλέπονται από τη λειτουργία τους.

Ο κ. Βάββας σημείωσε ότι η διοίκηση έχει κάνει προεργασία και έχουν αποτυπωθεί οι ανάγκες σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, με βάση τους δείκτες που προβλέπονται, ωστόσο δε θέλησε να αναφερθεί σε αριθμούς, πριν την επίσημη υποβολή της πρότασης στην 6η ΥΠΕ.

«Αναμένουμε την κάλυψη του προσωπικού που θα αιτηθούμε ή μέρος αυτού, από τις προσλήψεις που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο, 2000 γιατροί και 1980 εργαζόμενοι, σε βάθος διετίας. 

Είναι το κρίσιμο θέμα, που θα πρέπει να τρέξει το νοσοκομείο, η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και το υπουργείο», σημείωσε ο κ. Βάββας.

Οι ανάγκες σε προσωπικό, πάντως, θα είναι σημαντικές, καθώς η νέα πτέρυγα περιλαμβάνει διάφορα λειτουργικά τμήματα που συμπληρώνουν την υπάρχουσα κτιριακή υποδομή του νοσοκομείου, συνδέεται και λειτουργεί σε συνεργασία και συμπληρωματικά με την υφιστάμενη πτέρυγα νοσηλευτικών μονάδων, όπως επίσης συνδέεται και συνεργάζεται λειτουργικά με το παρακείμενο κτίριο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης.

Με την κατασκευή της δημιουργούνται συνολικά 69 νέες κλίνες και συγκεκριμένα δέκα της Καρδιολογικής, δέκα κλίνες της Παιδοορθοπεδικής, 10 κλίνες της Ορθοπεδικής, εννέα κλίνες της Πλαστικής Χειρουργικής – Εγκαυμάτων, δέκα κλίνες της Παιδοχειρουργικής, δέκα της χειρουργικής και της δέκα της Οφθαλμολογικής. 

Επίσης, δημιουργούνται οκτώ κλίνες ΜΕΘ καρδιοπαθών, οχτώ κλίνες γενικής ΜΑΦ, δύο αίθουσες χειρουργείου γενικής χειρουργικής, δύο αίθουσες χειρουργείου ορθοπεδικής, μία αίθουσα χειρουργείου πλαστικής χειρουργικής, δύο αίθουσες χειρουργείου οφθαλμολογικής, μία αίθουσα μικροεπεμβάσεων χειρουργικής, μία αίθουσα μικροεπεμβάσεων ορθοπεδικής και δύο αίθουσες αιμοδυναμικού εργαστηρίου.

εντός του 2017 ολοκληρώνεται ο εξοπλισμός
Προϋπολογισμό άνω των επτά εκατομμυρίων ευρώ έχει ο συνολικός εξοπλισμός της νέας πτέρυγας, που προχωρά σταδιακά μέσω διεθνών διαγωνισμών. 

Μόλις την περασμένη εβδομάδα κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό 400.000 ευρώ, ενώ έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για ένα μέρος του ηλεκτρονικού εξοπλισμού, αξίας 130.000 ευρώ σε σύνολο 600.000 περίπου.

Στόχος της διοίκησης αλλά και της Διαχειριστικής Αρχής, σύμφωνα με τον κ. Βάββα, είναι η ολοκλήρωση και κατακύρωση του υπόλοιπου ηλεκτρονικού εξοπλισμού που απαιτείται για το computer room, και φυσικά η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, που φτάνει τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την τεχνική αξιολόγηση. 

Σε κάποιες ομάδες ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που προκηρύχθηκαν, δεν υπήρξε ενδιαφέρον και θα επαναπροκηρυχθούν.

Όλες οι διαδικασίες, πάντως, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για την ολοκλήρωση των τριών υποέργων, που ενώ αρχικά είχε προβλεφθεί ότι θα ολοκληρώνονταν το καλοκαίρι του 2017, όπως εξήγησε ο κ. Βάββας, θα καθυστερήσει λίγους μήνες.

«Για να έχουμε μια ρεαλιστική βάση, η ολοκλήρωση του ξενοδοχειακού, ηλεκτρονικού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού το καλοκαίρι του ‘17 δεν είναι εφικτός στόχος. Όμως, σε κάθε περίπτωση, εκτίμηση δική μου αλλά και της Διαχειριστικής Αρχής, είναι ότι θα ολοκληρωθεί εντός του ίδιου έτους», ανέφερε.

agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Επείγει η στελέχωση με προσωπικό
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6784143059532001323
item