Οι Επιστήμονες μας Αποκαλύπτουν ΠΩΣ τα Νεογέννητα Μωρά βλέπουν τους Γονείς τους και είναι Συναρπαστικό! Οι Επιστήμονες μας Αποκαλύπτουν ΠΩΣ τα Νεογέννητα Μωρά βλέπουν τους Γονείς τους και είναι Συναρπαστικό! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Οι Επιστήμονες μας Αποκαλύπτουν ΠΩΣ τα Νεογέννητα Μωρά βλέπουν τους Γονείς τους και είναι Συναρπαστικό!

Οι Επιστήμονες μας Αποκαλύπτουν ΠΩΣ τα Νεογέννητα Μωρά βλέπουν τους Γονείς τους και είναι Συναρπαστικό!
Καθώς σκύβουν πάνω από μια κούνια και χαμογελούν στο νεογέννητο μωρό τους, οι περισσότεροι γονείς δεν γνωρίζουν πως το παιδί τους δεν μπορεί να καταλάβει τα συναισθήματά τους.
Βρήκαμε μια πραγματικά ενδιαφέρουσα μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές στο Ινστιτούτο Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Όσλο (Νορβηγία) και από το Πανεπιστήμιο της Ουψάλα (Σουηδία) που αφορά τα μωρά από δύο έως τριών ημερών.
Αυτή η μελέτη δείχνει ότι η μέγιστη απόσταση για ένα νεογέννητο που μπορεί να διακρίνει αν είστε θυμωμένος ή χαρούμενος είναι μόλις 30 εκατοστά. Εάν η απόσταση μεγαλώνει σε 60 εκ. ή περισσότερο, η εικόνα γίνεται τόσο θαμπή που το μωρό δεν είναι σε θέση να διακρίνει τα συναισθήματα στο πρόσωπό σας.
Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν βίντεο προσώπων των οποίων άλλαζαν οι συναισθηματικές εκφράσεις συνεχώς. Στην αρχή, τα βίντεο παρουσιάστηκαν σε ενήλικες για να εξασφαλίσουν ότι είναι εύκολο να αναγνωριστούν τα συναισθήματα.
oi-epistimones-mas-apokalyptoun-pws-ta-neogennita-mwra-vlepoun-1

Στη συνέχεια, έδειξαν τα ίδια βίντεο σε νοεγέννητα. Η αντίδρασή τους στις εκφράσεις του προσώπου των ανθρώπων στο βίντεο ήταν μια ένδειξη, αν μπορούν να δουν την εικόνα ή όχι. 
Σε γενικές γραμμές, τα μωρά ανταποκρινόταν τυχαία στις εικόνες που τοποθετούνταν πέρα από την απόσταση των 30 εκ., αλλά σε μικρότερη απόσταση, ο αριθμός των σωστών απαντήσεων αυξήθηκε.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Svein Magnussen, τα μωρά είναι σε θέση να μιμηθούν τις εκφράσεις του προσώπου των ενηλίκων από τις πρώτες ημέρες της ζωής τους, αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί πραγματικά να καταλάβσίνουν τι σημαίνει μια συγκεκριμένη έκφραση.
Έτσι, εάν θέλετε ένα μωρό να σας δει, απλά σκύψτε πιο κοντά!
Πηγή: fanpage
Epirusblog Gr
5 of 5
Οι Επιστήμονες μας Αποκαλύπτουν ΠΩΣ τα Νεογέννητα Μωρά βλέπουν τους Γονείς τους και είναι Συναρπαστικό!
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2426103531139827504
Σχόλια
item