Άρτα: Δήμος Αρταίων - Λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Άρτα: Δήμος Αρταίων - Λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου
«Συνεχίζει και φέτος τη λειτουργία του, το Κοινωνικό Φροντιστήριο στο Δήμο Αρταίων, προσφέροντας στους μαθητές της περιοχής βοήθεια στα μαθήματα. 
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργεί σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Άρτας για μαθητές 3ης Λυκείου (όλα τα μαθήματα), για το σχολικό έτος 2016-2017 και παρέχει δωρεάν εκπαιδευτική αρωγή σε μαθητές οι οικογένειες των οποίων, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα σχετικά έξοδα».
Τα παραπάνω τονίζονται σε σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα του Δήμου, που αναφέρει τα εξής: «Οι μαθητές θα ενσωματωθούν στα ήδη υπάρχοντα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης της Άρτας, χωρίς οικονομική αξίωση από τα φροντιστήρια. 
Από το επόμενο σχολικό έτος το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του από την καλοκαιρινή προετοιμασία με σκοπό να απορροφήσει μεγαλύτερο αριθμό μαθητών και από όλες τις τάξεις του Λυκείου.
Τα δικαιολογητικά
Καλούνται οι γονείς μαθητών 3ης Λυκείου να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση εγγραφής των παιδιών τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, υποβάλλοντας τη, στο Γραφείο Δημάρχου από τις 8 το πρωί ως και τις 3 το μεσημέρι έως την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, με συνημμένα τα εξής δικαιολογητικά, για τον γονέα ή κηδεμόνα:
-Φωτοτυπία της αστ. ταυτότητας ή διαβατηρίου (με άδεια παραμονής για τους αλλοδαπούς κατοίκους)
-Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο που φοιτά ο μαθητής.
-Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
-Φωτοτυπία εκκαθαριστικού και Ε9, ή υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. ότι δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση.
-Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου απορίας προνοίας ή Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας (εφόσον υπάρχουν).
-Πιστοποιητικό Εντοπιότητας του Δήμου Αρταίων.
-Έγγραφο, από το οποίο προκύπτουν στοιχεία για τα κοινωνικά κριτήρια: τρίτεκνοι-πολύτεκνοι, άτομα οικογενειών με αναπηρία, μονογονεϊκές οικογένειες.
-Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό μπορεί να ληφθεί θετικά για την ένταξη του παιδιού στο Κοινωνικό Φροντιστήριο.
-Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο ανά κατηγορία είναι το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων με τον δικαιούχο, το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνά τις 6.000 ευρώ πραγματικό και όχι τεκμαρτό, προσαυξημένο κατά 10% για κάθε ανήλικο παιδί, ενώ θα συνυπολογίζονται επιπλέον, η οικογενειακή κατάσταση (δάνεια, σπουδές άλλων παιδιών της οικογένειας, ενοίκια).
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 268136210, 2681362286».
ixotisartas.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Δήμος Αρταίων - Λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 2139219030870653815
item