Γιάννενα: Αυστηρή προειδοποίηση για τα ανασφάλιστα Ι.Χ. από την ΤΡΟΧΑΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Γιάννενα: Αυστηρή προειδοποίηση για τα ανασφάλιστα Ι.Χ. από την ΤΡΟΧΑΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Σύμφωνα με τα στοιχεία των ελέγχων και στην πόλη μας κυκλοφορούν δεκάδες ανασφάλιστα οχήματα.


Τραγική είναι και πάλι η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, που όσο περνά ο καιρός, φαίνεται πως κυκλοφορούν όλο και περισσότερα ανασφάλιστα οχήματα, με πολλές και αρνητικές συνέπειες όχι μόνο για τους ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων, αλλά και για όλους τους οδηγούς.

Τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα που σήμερα κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους είναι χιλιάδες και δεκάδες από αυτά κυκλοφορούν στα Γιάννενα, όπως αυτό αποδεικνύεται από τους ενδελεχείς τροχονομικούς ελέγχους και τη βεβαίωση των παραβάσεων.

Το γεγονός αυτό προκαλεί τον έντονο προβληματισμό αφενός και αφετέρου την παρέμβαση του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, με τον διοικητή Γιώργο Αζέλη σε χθεσινές του δηλώσεις να απευθύνει έκκληση, ταυτόχρονα και αυστηρή προειδοποίηση σε όσους δεν έχουν σε ισχύ κάποιο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Όπως τόνισε είναι «άδικο» για ένα κόστος, όχι μεγαλύτερο των 20-30 ευρώ μηνιαίως, να βεβαιώνονται παραβάσεις των 500 ευρώ, που συνοδεύονται και από την υποβολή μήνυσης.

«Το κόστος της μη ασφάλισης ενός αυτοκινήτου είναι τεράστιο όχι μόνο στην περίπτωση του προστίμου, αλλά και στην περίπτωση εμπλοκής σε κάποιο τροχαίο ατύχημα. Οφείλουν να συμμορφωθούν όλοι με τις διατάξεις και την υποχρέωση ασφάλισης των αυτοκινήτων.

Δεν είμαστε σε θέση να κατευθύνουμε τους ιδιοκτήτες των Ι.Χ σε συγκεκριμένες ασφαλιστικές εταιρείες, όμως στην αγορά υπάρχουν πολλές, είναι εύκολο να πληροφορηθεί οποιοσδήποτε ποιες είναι αξιόπιστες και ποιες αντιμετωπίζουν προβλήματα και ακόμη και αν προκύψουν προβλήματα, κάθε πράκτορας έχει την ευθύνη απέναντι στον ασφαλιζόμενο», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Αυστηρά μέτρα

Εξάλλου, από σήμερα αναμένεται να αυξηθεί η κίνηση προς την περιοχή των Ιωαννίνων, αφού όλες οι ενδείξεις και τα στοιχεία δείχνουν πως αρκετές χιλιάδες επισκέπτες θα βρεθούν για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στην περιοχή.
Επί ποδός βρίσκεται το Τμήμα Τροχαίας, που έχει ενισχυθεί για τις ημέρες αυτές με προσωπικό από άλλες υπηρεσίες και θα εφαρμόσει ένα ειδικό σχεδιασμό με αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
anex.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Αυστηρή προειδοποίηση για τα ανασφάλιστα Ι.Χ. από την ΤΡΟΧΑΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1735554831817580917
item