Ψήνουν ανταρσία κατά της Μέρκελ στη Γερμανία! «Ελάτε να τη ρίξουμε, θα αναλάβει ο Γκάμπριελ»

Ψήνουν ανταρσία κατά της Μέρκελ στη Γερμανία! «Ελάτε να τη ρίξουμε, θα αναλάβει ο Γκάμπριελ»
​Να ρίξει την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ορέγεται το Die Linke!
«O κ. Γκάμπριελ θα μπορούσε να είναι την επόμενη βδομάδα καγκελάριος, εάν το ήθελε ο ίδιος και το Γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD)» δήλωσε σε σε συνέντευξή του στη σημερινή Rheinische Post ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Ντίτμαρ Μπαρτς.
Όπως τόνισε, προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να συμφωνήσουν τα τρία κόμματα, δηλαδή το SPD, η Αριστερά και οι Πράσινοι (Die Gruenen), να ρίξουν τη χριστιανοδημοκράτη (CDU) καγκελάριο Μέρκελ, κάτι το οποίο είναι εφικτό προ των εθνικών εκλογών τον Σεπτέμβριο του 2017.
Μετά τις διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ 90 βουλευτών του SPD, της Αριστεράς και των Πρασίνων, στις οποίες έλαβε μέρος και ο ίδιος ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο Ντίτμαρ Μπαρτς βλέπει δυνατότητα σύγκλισης ακόμα και σε αμφιλεγόμενα μέχρι σήμερα θέματα, όπως είναι η εμπλοκή των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων σε διεθνείς στρατιωτικές αποστολές. 

Το ίδιο ισχύει και για τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις: «Δεν ήταν όλα αρνητικά στην ατζέντα (Σρέντερ) 2010», είπε χαρακτηριστικά ο Μπαρτς στην εφημερίδα του Ντίσελντορφ. 

Το SPD, η Αριστερά και οι Πράσινοι διαθέτουν αυτήν τη στιγμή τις ψήφους στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο (Bundestag/ Μπούντεστακ) για να υποβάλουν πρόταση δυσπιστίας και να αρθεί η εμπιστοσύνη στη καγκελάριο Μέρκελ. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις όμως κάτι τέτοιο δεν θα είναι δυνατό μετά τις εθνικές εκλογές.
 
Σημειώνεται ότι και στα τρία αυτά γερμανικά κόμματα υπάρχουν υποστηρικτές και επικριτές της πρότασης να συμπτυχθεί μέτωπο κατά της νυν καγκελαρίου και καθαρά αριθμητικά υφίσταται η δυνατότητα να γίνει«ανταρσία» εναντίον της, ώστε να αναλάβει την εξουσία συνασπισμός των τριών αυτών κομμάτων με καγκελάριο τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
epirusblog.gr
5 of 5
Ψήνουν ανταρσία κατά της Μέρκελ στη Γερμανία! «Ελάτε να τη ρίξουμε, θα αναλάβει ο Γκάμπριελ»
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 482429502706855510
item