Γιαννάκου: Ο Μητσοτάκης θα πάρει το τιμόνι της χώρας

Γιαννάκου: Ο Μητσοτάκης θα πάρει το τιμόνι της χώρας
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάρει το τιμόνι της χώρας. Και πιστεύω ότι θα βρει συνεργάτες για να το πάρει, αν δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία», δήλωσε η Μαριέττα Γιαννάκου.
Η πρώην υπουργός, σε συνέντευξη στο ΑΠΕ, δήλωσε βέβαιη ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές όταν γίνουν, ενώ χαρακτήρισε ως εφικτό το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.
Σε ό,τι αφορά τις τηλεοπτικές άδειες, χαρακτήρισε ως επιπόλαιη και πρωτόγονη τη διαδικασία και υπογράμμισε ότι με βάση το Σύνταγμα δεν μπορεί κανείς να δεχθεί ότι δόθηκαν οι άδειες χωρίς τον ανάλογο ρόλο στο ΕΣΡ. 
«Φυσικά έπρεπε να υπάρξει τακτοποίηση του θέματος και να σταματήσει η προσωρινότητα των αδειών. Προς τον σκοπό αυτό έπρεπε να μην εμπλακεί άμεσα το κράτος και η κυβέρνηση, αλλά να λειτουργήσει το άρθρο 15 του Συντάγματος που προβλέπει την ευθύνη του ΕΣΡ», συμπλήρωσε.
«Επιπλέον, μέσω αυτής της διαδικασίας αποκαλύφθηκε ότι υπήρχε στήριξη ενός συγκεκριμένου ατόμου για να αναλάβει ραδιοτηλεοπτικό μέσο, το οποίο θα ήταν φιλικό προς την κυβέρνηση. 
Αυτό προκάλεσε κλίμα δυσπιστίας εις βάρος της κυβέρνησης. Και αναρωτιέμαι, δεν κατάλαβαν ότι δεν μπορεί να παρακαμφθεί το Σύνταγμα και ότι μετά έπονται και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια; Ομολογώ ότι απορώ με την επιπόλαιη και πρωτόγονη θα έλεγα διαδικασία που εφευρέθηκε για να λυθεί το θέμα», τόνισε η κ. Γιαννάκου.
Ακόμη, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα αργήσει η λύση για το χρέος και ότι δεν θα είναι πολύ ισχυρή. «Θα είναι μια ακόμη μείωση των επιτοκίων, τα οποία είναι ήδη χαμηλά και θα είναι και μια επιμήκυνση των αποδόσεων. 
Αρα, η Ελλάδα χρειάζεται να δουλέψει, διότι πρέπει τεράστια ποσά να μπορεί να εκταμιεύει για τους τόκους, για την αποπληρωμή δηλαδή», πρόσθεσε.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιαννάκου: Ο Μητσοτάκης θα πάρει το τιμόνι της χώρας
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6528578948456442090
item