Πέντε λόγοι για να μην τα βάψεις μαύρα που σε βλέπει σαν φίλο ...

Πέντε λόγοι για να μην τα βάψεις μαύρα που σε βλέπει σαν φίλο ...

Θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες σφαλιάρες που μπορείς να φας στη ζωή σου. Εσύ, ο άντρας ο σωστός, ο πρόστυχος να καταλήξεις στη...friendzone. 

Στην ποια; Στη ζώνη των φίλων, ντε. Εκεί, που ο ρομαντισμός και οτιδήποτε ερωτικό ανάμεσα σε σένα και το κορίτσι με το οποίο βγαίνεις εδώ και ένα μήνα πεθαίνει. Εκεί, που καταλήγουν όλοι όσοι κόβονται στα προκριματικά, επειδή δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να επιστρέψουν τελικά στο τερέν ως φίλοι πλέον.

«Πιστεύω πως είναι καλύτερα και για τους δυο μας να μείνουμε φίλοι...», την άκουσες να λένε λοιπόν τα λαχταριστά χειλάκια της και κρύος ιδρώτας έλουσε το πρόσωπό σου. Προτού τα βάψεις μαύρα και αρχίζεις να καταριέσαι την... ξέρεις εσύ ποια τύχη σου, μάθε ότι η friendzone έχει τη θετική πλευρά της.

Ακολουθούν πέντε λόγοι για να δεις το «καλύτερα να μείνουμε φίλοι» ως ευλογία κι όχι ως κατάρα.

Η φιλία είναι αξία ανεκτίμητη

Όσο κλισέ κι αν σου ακούγεται αυτό, είναι η πραγματικότητα. Η φιλία είναι ένα από τα ωραιότερα πράγματα που μπορεί να συμβούν στη ζωή σου και το να σου λέει κάποιος ότι επειδή σε εκτιμάει θα ήθελε να διατηρήσει επαφή μαζί σου σε φιλικό επίπεδο, μόνο κατακριτέο δεν είναι, αλλά κολακευτικό. 


Γι' αυτό, μην υποτιμάς τη φιλία και μην τη χλευάζεις, αντιμετωπίζοντας το κορίτσι που σου ζητάει να της την προσφέρεις, αντί για τον έρωτά σου, ως εξωγήινη ή χειρότερα ως εγκληματία. 

Κατανοητό και αποδεκτό το γεγονός να μην θέλεις να είστε φίλοι στην περίπτωση που είσαι τρελά ερωτευμένος μαζί της, καθώς αυτό δεν πρόκειται να σε βοηθήσει να την ξεπεράσεις, αλλά μην συμπεριφερθείς λες και έχεις απέναντί σου κάποια που θέλει να σου κάνει κακό.

Η friendzone βελτιώνει τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες

Συνήθως, η διαδικασία που σε κάνει να βρεθείς στο «καλύτερα να μείνουμε φίλοι» έχει ως εξής: Ξαφνικά, συνειδητοποιείς ότι τελικά εκείνο το κορίτσι που κάθεται απέναντι σού στο γραφείο σου αρέσει πολύ. 


Για την ακρίβεια, θέλεις σαν να τρελός να γίνει το δικό σου κορίτσι. Αποφασίζεις λοιπόν να της πλησιάσεις περισσότερο. Αρχίζετε να βγαίνετε σαν φιλαράκια, είτε τα δυο σας, είτε με παρέα, κι εκείνη δείχνει ότι διασκεδάζει μαζί σου. 

Και ο καιρός περνάει, χωρίς να της εκφράζεις το ερωτικό σου ενδιαφέρον, για να καταλήξεις τελικά να ακούσεις «είσαι φοβερό φιλαράκι» ή ακόμα χειρότερα «από 'δω ο Γιάννης, το αγόρι μου». Μένεις παγωτό. Τα νεύρα σου έχουν γίνει κρόσσια και σκέψεις σαν αυτή «Μα καλά, πώς είναι δυνατόν να με παρατάει στα κρύα του λουτρού;» βασανίζουν το μυαλό σου.

Όταν δεν εκφράζεις τις προθέσεις σου εξαρχής στο αντικείμενο του πόθου σου και δεν εννοούμε να το κάνεις από το πρώτο ραντεβού, παρά αφήνεις τα πράγματα στην τύχη τους, θεωρώντας ότι εκείνη θα λύσει το γρίφο και όλα μέλι γάλα, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου. 


Ωρίμασε. Καταλήγοντας στη friendzone, θα μάθεις τουλάχιστον ότι πρέπει να γίνεις λιγάκι πιο επικοινωνιακός όσον αφορά στα θέλω σου, ώστε να μπορείς να τα διεκδικείς σωστά.

Και σε κάνει να δεις την απόρριψη με άλλο μάτι

Γιατί σε τελική ανάλυση, και η απόρριψη, είτε προσωπική, είτε επαγγελματική, είναι μες στη ζωή και είναι αναπόφευκτη. Όσο και να τρέχεις για να την αποφύγεις, κάποια στιγμή θα σε προλάβει και θα σε αρπάξει από τα μαλλιά. 


Το πώς θα την αντιμετωπίσεις, αν θα πέσεις δηλαδή στα πατώματα κλαίγοντας σαν κοριτσάκι ή αν θα σταθείς στο ύψος σου και θα προχωρήσεις μπροστά, αποδεχόμενος την ήττα σου και μαθαίνοντας από τα λάθη σου, έχει σημασία. Κι αυτό το μάθημα μπορείς να το πάρεις, μόνο όταν σε απορρίψουν.

Αλλά και να χτίσεις μία διαφορετική σχέση με το αντίθετο φύλο

Οι γυναίκες δεν είναι κατώτερα ανθρώπινα είδη, που το μόνο πράγμα που αναζητούν στη ζωή τους είναι έναν άντρα να τις αγαπήσει, να τις παντρευτεί και να τους κάνει σίγουρα δύο παιδιά. Ξύπνα κι έλα μαζί μας ξανά στο 2016. 


Δεν θέλουμε να σε προσβάλλουμε, αλλά είναι αυτή η ριμάδα η κοινωνία με τα στερεότυπά της -για να μην αναφερθούμε στο Χόλιγουντ και τις χαζορομαντικές κομεντί του-, που σου έχουν περάσει το μήνυμα ότι άπαξ και δείξεις, εσύ ο άντρας, ενδιαφέρον σε μια γυναίκα, αυτή θα πέσει στα πατώματα να σου φιλήσει τα πόδια και να σου πει και «ευχαριστώ».

Δες την αλλιώς λοιπόν και σκέψου και το εξής: Μία πλατωνική σχέση με μια γυναίκα, δηλαδή το να γίνεις φίλος μαζί της, μπορεί να σου μάθει πολλά και ενδιαφέροντα για το αντίθετο φύλο, που ούτε καν φανταζόσουν.

Για να σε προφυλάξει τελικά μία σχέση για τους λάθους λόγους

Το ίσως πιο θετικό των πέντε θετικών είναι αυτό ακριβώς. Το να γλιτώσεις από μία σχέση που δεν θα σε έβγαζε ούτως ή άλλως πουθενά, γιατί πολύ απλά έχει ξεκινήσει από λάθος βάσεις. 


Θα σε κολάκευε να ξέρεις ότι έκανε σχέση μαζί σου, μόνο και μόνο επειδή δεν έχει κάτι άλλο στη ζωή της και περνάει καλά μαζί σου και είσαι καλό παιδί και ζει με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα της έρθει και το σεξουαλικό για σένα; Μάλλον, όχι. 

Αυτό είναι το υποτιμητικό λοιπόν κι όχι το «να μείνουμε φίλοι». Καλύτερα στη friendzone, παρά στον συμβιβασμό.

Πηγή
epirusblog.gr
5 of 5
Πέντε λόγοι για να μην τα βάψεις μαύρα που σε βλέπει σαν φίλο ...
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3761699295455732313
item