Οσο ισχύουν οι «νόμοι Παππά» καμμιά συζήτηση για το ΕΣΡ Οσο ισχύουν οι «νόμοι Παππά» καμμιά συζήτηση για το ΕΣΡ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Οσο ισχύουν οι «νόμοι Παππά» καμμιά συζήτηση για το ΕΣΡ

oso-isxuoun-oi-nomoi-pappa-kammia-suzitisi-gia-to-esr
Να ανακόψει την επικοινωνιακή αντεπίθεση που ξεκίνησε το Μέγαρο Μαξίμου, στον απόηχο του 2ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και ενόψει της έναρξης του νέου γύρου των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, στοχεύει η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Η σταθερή άποψη του Κυρ. Μητσοτάκη είναι ότι «η λειτουργία του ΕΣΡ, περνά υποχρεωτικά από την ακύρωση του νόμου Παππά.
Στη σκιά των εσωτερικών συζητήσεων για το εάν είναι επιτυχής ή όχι η εφαρμογή της θεωρίας του «ώριμου φρούτου», θέμα που ανέδειξε το ΤheΤΟC το Σαββατοκύριακο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να ανεβάσει, έστω και από τις ΗΠΑ, τους τόνους και να θέσει το ζήτημα της διερεύνησης των κυβερνητικών χειρισμών το πρώτο εξάμηνο του 2015 μέσω της σύστασης Εξεταστικής  Επιτροπής.

Ήταν μια κίνηση αυτονόητη, καθώς είχε αρχίσει να συζητείται ευρέως για ποιο λόγο η Ν.Δ. τουλάχιστον τα δυο πρώτα εικοσιτετράωρα δεν είχε καν σχολιάσει τις αποκαλύψεις του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ που παρατίθενται σε βιβλίο δυο Γάλλων δημοσιογράφων. 

Παράλληλα διατυπώνονταν ερωτηματικά για τη χαλαρή στάση της έναντι της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα.

Την ίδια στιγμή όμως η Ν.Δ. είναι ιδιαίτερα επιθετική για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, ενώ παραμένει αμετακίνητη στην άρνησή της να συναινέσει για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Και αυτό διότι η σταθερή άποψη του Κυρ. Μητσοτάκη είναι ότι «η λειτουργία του ΕΣΡ, περνά υποχρεωτικά από την ακύρωση του νόμου Παππά».

Στην ίδια λογική είναι πολλά κορυφαία στελέχη, όπως π.χ. η Ντόρα Μπακογιάννη που επιμένει ότι δεν μπορεί η Ν.Δ. να συμφωνήσει σε ένα ΕΣΡ το οποίο θα ευλογήσει το νόμο Παππά και εκτιμά ότι χρειάζεται ένα ΕΣΡ με πλήρεις αρμοδιότητες.

Παράλληλα, σε οξύ τόνο κινούνται μια σειρά άλλων στελεχών, όπως ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης που εγκαλούν με σκληρή γλώσσα την κυβέρνηση για την τροπολογία Παππά που κατατέθηκε και αποσύρθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Με δεδομένη την καλλιέργεια κλίματος έντασης με την κυβέρνηση, έχουν αρχίσει στο εσωτερικό της Ν.Δ. και διατυπώνονται μια σειρά από πιο μετριοπαθείς εισηγήσεις για τη στάση που πρέπει να τηρήσει η αξιωματική αντιπολίτευση στο ζήτημα του ΕΣΡ.

Εκτός από τον έτερο αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Κωστή Χατζηδάκη που ήταν πιο μετριοπαθής, μια θέση που επικρίθηκε από τους σκληροπυρηνικούς της ηγεσίας, υπάρχουν και αρκετοί «καραμανλικοί», αλλά και υποστηρικτές του Βαγγέλη Μεϊμαράκη που εμφανίζονται και αυτοί με πιο συναινετική στάση, λέγοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να είναι αρνητική σε όλα και ειδικά σε αυτό το ζήτημα πρέπει να κινηθεί διαφορετικά και με διάθεση συναίνεσης και σύνθεσης. 

Η αξιωματική αντιπολίτευση προειδοποιεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην επιλογή του «μαύρου» στα κανάλια που δεν πήραν άδεια και δεν εμφανίζεται καθόλου διατεθειμένη να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου.
Στην ηγεσία της Ν.Δ. όμως είναι ανένδοτοι, παρά το γεγονός ότι εκτιμούν πως το κόμμα θα αντιμετωπίσει την επικοινωνιακή επίθεση της κυβέρνησης, εφόσον και πάλι αρνηθεί να νομιμοποιήσει τη διαδικασία συγκρότησης του ΕΣΡ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση προειδοποιεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην επιλογή του «μαύρου» στα κανάλια που δεν πήραν άδεια και δεν εμφανίζεται καθόλου διατεθειμένη να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου, παρά την εκπεφρασμένη θέση του Προέδρου της Βουλής για μια διαφορετική πρόταση ως προς τα πρόσωπα που θα προταθούν για μέλη του ΕΣΡ.

Στη σκληρή γραμμή έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και σε θεσμικά ζητήματα, όπως π.χ.στη συγκρότηση του Ε.Σ.Ρ., για το οποίο δεν δίνει τη συναίνεσή της, εξακολουθεί και κινείται η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. 

Παρά τη θεωρία του ώριμου φρούτου που εφαρμόζεται από την ηγεσία της Ν.Δ., η επιθετική ρητορική έναντι της κυβέρνησης θα συνεχιστεί, αν και παρασκηνιακά, αλλά και δημόσια, εκφράζονται ήδη απόψεις στελεχών για μια πιο μετριοπαθή στάση σε ορισμένα ζητήματα.

Σε αυτό το κλίμα, ο Κυρ. Μητσοτάκης επιστρέφοντας από τις ΗΠΑ, θα πορευθεί με στρατηγικής επίθεσης σε τρεις άξονες και ως εκ τούτου θα εστιάσει σε τρία κυρίως ζητήματα, όπως λένε τα ανώτερα στελέχη του κόμματος: α) στην ελπίδα της αλήθειας, β) ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ.θα δουλέψουν για τα συμφέροντα των πολλών και γ) θα υπάρχει αισιόδοξος και ενωτικός λόγος.

thetoc.gr
 
Epirusblog Gr
5 of 5
Οσο ισχύουν οι «νόμοι Παππά» καμμιά συζήτηση για το ΕΣΡ
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 4949336761011993757
Σχόλια
item