Βόμβα-μυστήριο στα Εξάρχεια-Το βιβλιοπωλείο ή η εισαγγελέας Τσατάνη ο στόχος;

Βόμβα-μυστήριο στα Εξάρχεια-Το βιβλιοπωλείο ή η εισαγγελέας Τσατάνη ο στόχος;
Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε αργά χθες το βράδυ τα Εξάρχεια, όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο στην είσοδο κτιρίου της οδού Ιπποκράτους 112.
Στο ισόγειο του εν λόγω κτιρίου βρίσκεται το βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψη», ενώ σε αυτό κατοικεί και η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη. 
Το βιβλιοπωλείο, που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου, είχε γίνει στόχος εμπρησμού με μολότοφ το 2008, ενώ η εισαγγελέας Τσατάνη είχε απασχολήσει πρόσφατα την επικαιρότητα. Προς το παρόν, κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα ποιος ήταν ο στόχος των βομβιστών, ενώ από την αστυνομία δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση. 
«Απόψε εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός στην είσοδο της οικίας που διαμένει η κ. Γεωργία Τσατσάνη, εισαγγελέας Εφετών. Σας το ανακοινώνουμε διότι, αν και είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων φύλαξης, αντιθέτως η πολιτεία μείωσε τη φύλαξή της, αφαιρώντας κάποιους από τους φύλακές της», δήλωσε ο δικηγόρος της κ. Τσατάνη, Θεμιστοκλής Σοφός. 
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η εισαγγελέας είχε υποβάλει ένσταση στο τοπικό Α.Τ. με την οποία ζητούσε την αύξηση ή τη διατήρηση των ανθρώπων στη φύλαξή της, ωστόσο, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, αυτή δεν απαντήθηκε καν. «Ο κίνδυνος αυξήθηκε και απόψε είχαμε αυτό το αποτέλεσμα. Απόψε εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός, από τον οποίο κινδύνευσε η ζωή της ίδιας και των κατοίκων που ζουν πέριξ της οικίας της», συμπλήρωσε ο κ. Σοφός.
Η έκρηξη σημειώθηκε στις 11:45 το βράδυ της Τετάρτης. Είχε προηγηθεί, στις 22:22, τηλεφώνημα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», από άγνωστο άνδρα ο οποίος είχε προειδοποιήσει για την έκρηξη, τονίζοντας: «''Δεν είναι φάρσα, πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα'', τόνισε χαρακτηριστικά ο άνδρας, ο οποίος υπαγόρευσε το κείμενο για δεύτερη φορά πριν κλείσει το τηλέφωνο», σημειώνει η «Εφημερίδα των Συντακτών».  
Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, ενώ ο μηχανισμός εξερράγη λίγα λεπτά πριν από την εκπνοή του χρονικού ορίου που είχαν θέσει οι δράστες.
Το αυτοκίνητο στο οποίο είχε τοποθετηθεί η βόμβα ανήκει σε αστυνομικό, ο οποίος οδηγήθηκε στην Αντιτρομοκρατική για να δώσει κατάθεση.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την έκρηξη έσπασαν τζάμια πολλών καταστημάτων, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες. Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν πιθανότατα μέσα σε σακούλα, δεμένη σε μία κολόνα φανοστάτη, σε ύψος περίπου ένα μέτρο από το έδαφος, μπροστά στο βιβλιοπωλείο και την είσοδο της πολυκατοικίας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την έκρηξη έσπασαν τζάμια πολλών καταστημάτων, και προκλήθηκαν ζημιές σε 3 ΙΧ αυτοκίνητα.΄Ενα από αυτά ανήκει σε αστυνομικό που υπηρετεί στο Τμήμα Εξαρχείων, αλλά εκτιμάται ότι δεν ήταν αυτό ο στόχος. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.
Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής περιμένουν ανακοίνωση με ανάληψη ευθύνης, προκειμένου να αποσαφηνιστεί ποιος ήταν ο στόχος της επίθεσης.
Σε αυτή τη φάση, τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι να ήταν στόχος το βιβλιοπωλείο, το οποίο έχει βιβλία ακροδεξιού περιεχομένου, ή το σπίτι της εισαγγελέως, η οποία χειρίζεται την υπόθεση Βγενόπουλου, ή και τα δύο.
Σημειώνεται ότι το περασμένο καλοκαίρι έγιναν άλλες δύο επιθέσεις σε βάρος δικαστικών και συγκεκριμένα στις 2/6/2016 και στις 28/7/2016, με παγιδευμένα δέματα που εστάλησαν στα σπίτια τους, τα οποία εξουδετερώθηκαν έγκαιρα. Για τις ενέργειες αυτές δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης μέχρι στιγμής.
Απο τον τόπο της χτεσινής έκρηξης έχουν περισυλλεγεί λίγα υπολείμματα από τους πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, τα οποία μεταφέρθηκαν για έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Το σημείο από χθες το βράδυ παραμένει αποκλεισμένο από τις Αρχές. 
Το σημείο της έκρηξης από το Google
Βίντεο από κάτοικο της περιοχής


Πηγή: iefimerida.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Βόμβα-μυστήριο στα Εξάρχεια-Το βιβλιοπωλείο ή η εισαγγελέας Τσατάνη ο στόχος;
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 4016842162974347363
item