Έτοιμος να (ξανα)πατήσει το κουμπί ο Κιμ! Έτοιμος να (ξανα)πατήσει το κουμπί ο Κιμ! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Έτοιμος να (ξανα)πατήσει το κουμπί ο Κιμ!

Έτοιμος να (ξανα)πατήσει το κουμπί ο Κιμ! - Κεντρική Εικόνα
Υπόνοιες πως η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει νέα πυρηνική δοκιμή ή εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου δημιουργούν φωτογραφίες που ελήφθησαν από δορυφόρο.
Οι υποψίες τροφοδοτούνται κι από το γεγονός ότι η χώρα εορτάζει τη Δευτέρα την 71η επέτειο από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος κι οι πρόσφατες πυρηνικές δοκιμές, ή εκτοξεύσεις πυραύλων, πραγματοποιήθηκαν ακριβώς με την ευκαιρία σημαντικών επετείων. 
Η τελευταία πυρηνική δοκιμή πραγματοποιήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου, όταν και εορταζόταν η επέτειος ίδρυσης της Βορείου Κορέας.
Οι τελευταίες αναλύσεις στις δορυφορικές εικόνες, που δημοσίευσε το Αμερικανο-κορεατικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, δείχνουν αυξημένη δραστηριότητα στη βάση εκτόξευσης δορυφόρων στο Σοχάε (δυτικά). 
Στις φωτογραφίες, που ελήφθησαν την 1η Οκτωβρίου, φαίνονται μεγάλα κιβώτια κοντά στο κάλυπτρο του χώρου εκτόξευσης, οχήματα σταθμευμένα έξω από τις εγκαταστάσεις καυσίμων κι εντατικές εργασίες γύρω από τις εγκαταστάσεις όπου βρίσκονται οι χώροι δοκιμής των κινητήρων.
Στις 7 Οκτωβρίου, το ίδιο Ινστιτούτο είχε ανακοινώσει πως η ανάλυση ανάλογων φωτογραφιών από τις εγκαταστάσεις του Πουνγκιέ-ρι, στα βορειοανατολικά, καταδείκνυαν αυξημένη δραστηριότητα σε τρεις σήραγγες, τροφοδοτώντας νέες υποθέσεις για μία πιθανή έκτη πυρηνική δοκιμή της Βορείου Κορέας.
Epirusblog Gr
5 of 5
Έτοιμος να (ξανα)πατήσει το κουμπί ο Κιμ!
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 8729444518576747191
Σχόλια
item