Γιάννενα: Δε θα μείνει στο ηπειρώτικο γλέντι Γιάννενα: Δε θα μείνει στο ηπειρώτικο γλέντι | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Δε θα μείνει στο ηπειρώτικο γλέντι

Γιάννενα: Δε θα μείνει στο ηπειρώτικο γλέντι

Η πρώτη από μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν το επόμενο διάστημα, με στόχο να σταλεί στην πολιτεία το μήνυμα ότι το Πάρκο Πυρσινέλλα ανήκει στους Γιαννιώτες, θα είναι το ηπειρώτικο γλέντι της Κυριακής στο Γιαννιώτικο Σαλόνι.

Αυτό διευκρίνισε ο δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας, λέγοντας πως θα ακολουθήσουν και άλλες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, ώστε να αναδειχθεί η πολλαπλή λειτουργία του πάρκου και όλες οι δυνατότητες που έχει αυτός ο χώρος που πόσο σπουδαίος είναι για τους Γιαννιώτες.

«Με κλαρίνο, στην ουσία με μια γιορτή, πατώντας στα βήματα ενός οργάνου που διαχρονικά εξέφρασε για τους Ηπειρώτες τη χαρά και τη λύπη τους, ξεκινάμε μια σειρά εκδηλώσεων στο Γιαννιώτικο Σαλόνι», τόνισε ο κ. Μπέγκας, καλώντας τους πολίτες στο Γιαννιώτικο Σαλόνι, αυτή την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, να στείλουν το μήνυμα πως το Πάρκο Πυρσινέλλα «πρέπει να επιστρέψει σε μας και να γίνει ξανά ένα λειτουργικό κομμάτι της πόλης».
Ο δήμαρχος επανέλαβε πως η δημοτική αρχή θα επιμείνει στη διεκδίκηση πολιτικής λύσης από την πολιτεία, καθώς είναι ο μόνος τρόπος να μπει τέλος στη δικαστική περιπέτεια για το ιδιοκτησιακό, που οδηγεί σε απαξίωση έναν πνεύμονα της πόλης.
«Αυτή τη στιγμή είναι ξεκάθαρο για μας πως η λύση θα πρέπει να είναι πολιτική. Μπορεί να προχωρήσει μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου που να ξεκαθαρίζει τα πράγματα και να σταματήσουμε να σερνόμαστε στα δικαστήρια», είπε ο κ. Μπέγκας έκανε γνωστό πως «αυτή τη στιγμή με τη βοήθεια της νομικής υπηρεσίας του δήμου εμείς ολοκληρώνουμε την επεξεργασία μιας συγκεκριμένης πρότασης που θα καταθέσουμε, ώστε να υπάρχει επεξεργασμένη και τεκμηριωμένη πρόταση για το πώς νομοθετικά μπορεί η πολιτεία να λύσει το πρόβλημα».
agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Δε θα μείνει στο ηπειρώτικο γλέντι
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 5495502271690470456
Σχόλια
item