Στη Μόσχα ο Γάλλος ΥΠΕΞ -Στην ατζέντα η Συρία Στη Μόσχα ο Γάλλος ΥΠΕΞ -Στην ατζέντα η Συρία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Στη Μόσχα ο Γάλλος ΥΠΕΞ -Στην ατζέντα η Συρία

Στη Μόσχα ο Γάλλος ΥΠΕΞ -Στην ατζέντα η Συρία
Στη Μόσχα θα βρίσκεται την Πέμπτη και στην Ουάσιγκτον την Παρασκευή ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Μαρκ Ερό για συνομιλίες σχετικά με τη Συρία. 
Στην ατζέντα το γαλλικό σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ το οποίο προβλέπει να τεθεί εκ νέου σε ισχύ εκεχειρία στο Χαλέπι, που το Παρίσι επιδιώκει να εγκριθεί εντός της εβδομάδας, όπως ανακοίνωσε το Κε ντ’ Ορσέ.
«Το ταξίδι αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της Γαλλίας για να επιτευχθεί η υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών μιας απόφασης η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για μια κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι και τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας σε πληθυσμούς οι οποίοι την χρειάζονται πολύ», ανέφερε το γαλλικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του.
«Καθώς οι βομβαρδισμοί στο Χαλέπι συνεχίζονται ο Ζαν-Μαρκ Ερό θα βρίσκεται στη Μόσχα την Πέμπτη 6η Οκτωβρίου και στην Ουάσινγκτον την Παρασκευή 7η Οκτωβρίου», κατά την ίδια ανακοίνωση.
Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών γνωστοποίησε πως ο Ερό πρόκειται να συναντηθεί στη Μόσχα με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ. Η Γαλλία αναμένεται να παρουσιάσει εντός ωρών στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ένα σχέδιο απόφασης για τη Συρία.
Epirusblog Gr
5 of 5
Στη Μόσχα ο Γάλλος ΥΠΕΞ -Στην ατζέντα η Συρία
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 1636582514925111924
Σχόλια
item