Γιάννενα: Αμερικανική ταινία θα γυριστεί με… φόντο τις Πύλες του Άδη! Γιάννενα: Αμερικανική ταινία θα γυριστεί με… φόντο τις Πύλες του Άδη! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Αμερικανική ταινία θα γυριστεί με… φόντο τις Πύλες του Άδη!

 Γιάννενα: Αμερικανική ταινία θα γυριστεί με… φόντο τις Πύλες του Άδη!
Σημαντικές προοπτικές ανοίγονται για την προβολή, σε διεθνές επίπεδο μάλιστα και την γενικότερη τουριστική ανάδειξη της Δωδώνης και της περιοχής που την περιβάλλει.
Από τη μία, είναι η απόφαση να γυριστεί Αμερικανική ταινία στις λεγόμενες Πύλες του Άδη, στον Αχέροντα. Από την άλλη, ο Δήμος Δωδώνης ετοιμάζεται να υποβάλλει τρεις προτάσεις στο «Interreg» με στόχο παρεμβάσεις  ανάδειξης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς εντός των ορίων του.
Ταινία στον Αχέροντα
«Gates of Hades» (Οι πύλες του Άδη) είναι ο τίτλος ταινίας Αμερικανικής παραγωγής, μέρος των γυρισμάτων της οποίας θα γίνει στο φυσικό χώρο της υπόθεσής της, στις Πύλες του Άδη, στον ποταμό Αχέροντα.
Ο Δήμος Δωδώνης, στα διοικητικά όρια του οποίου βρίσκονται οι Πύλες του Άδη, επικοινώνησε με συντελεστές της παραγωγής και τους ενημέρωσε για την γεωγραφία και την ιστορία της περιοχής και η ανταπόκριση υπήρξε θετική όπως ανακοινώθηκε πλέον και επίσημα από την εταιρία κινηματογραφικών παραγωγών «48 Project Inc.» που έχει έδρα το Λος Άντζελες των ΗΠΑ!
Ο σκηνοθέτης της ταινίας Francesco Vitali και συνεργάτες του πραγματοποίησαν δύο επισκέψεις και είδαν από κοντά τις πηγές του Αχέροντα, τις Πύλες του Άδη, τη λίμνη Βηρού και το πλατανόδασος στο Χάνι Εμίν Αγά, σημεία όπου αναμένεται να γίνουν γυρίσματα της ταινίας που θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Απρίλιο.
Ο Δήμαρχος Δωδώνης
Για την εξέλιξη αυτή ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την τελευταία του συνεδρίαση, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία μεγάλη ευκαιρία προβολής της περιοχής.
«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Francesco Vitali και τους συνεργάτες του για τις επισκέψεις στο Δήμο Δωδώνης, εδώ που πηγάζει ο μυθικός Αχέροντας και βρίσκονται οι Πύλες του Άδη και για την συνεργασία που είχαμε. 
Θεωρούμε ότι η ταινία που θα γυριστεί, αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία προβολής της περιοχής, ανάδειξης της ιστορίας, του πολιτισμού και των μύθων που περιβάλλουν την Δωδώνη και την Ήπειρο», επισήμανε ο Δήμαρχος.
Προτάσεις στο «Interreg»
Συνολικά τρεις προτάσεις ετοιμάζεται να καταθέσει ο Δήμος Δωδώνης στο διασυνοριακό πρόγραμμα «Interreg Ελλάδα- Αλβανία», όπως αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό του Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίασή του.
Η πρώτη πρόταση αφορά στη συνέχιση του προγράμματος «MileSTONES» και έχει ως θέμα την δημιουργία χώρου πολιτισμού με τη χρήση νέων τεχνολογιών στη Δωδωνούπολη.
Εταίροι είναι ο Δήμος Δωδώνης, ο Δήμος Φοινικίου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εθνικού Πολιτισμού Αυλώνας. Ο προϋπολογισμός της πρότασης ανέρχεται στις 699.000 ευρώ.
Η δεύτερη πρόταση με θέμα «Musical Route» στοχεύει στη δημιουργία μουσικών διαδρομών μέσω της προώθησης της πολιτιστικής κληρονομιάς στη διασυνοριακή περιοχή. Στόχος είναι η ανάδειξη του πολιτιστικού τουρισμού με επίκεντρο τον συναυλιακό τουρισμό. 
Ο προϋπολογισμός της ανέρχεται στις 690.000.
Τέλος, η τρίτη πρόταση με θέμα «Opening Doors», στην οποία ο Δήμος μετέχει ως εταίρος, στοχεύει στην ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και την ανάπτυξη του οικοτουρισμού.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ
proinoslogos.gr

Epirusblog Gr
5 of 5
 
Γιάννενα: Αμερικανική ταινία θα γυριστεί με… φόντο τις Πύλες του Άδη!
Epirusblog Gr
5 of 5
 
Ιωάννινα 6676301754124713006
Σχόλια
item