Μοσκοβισί: Τα προαπαιτούμενα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τη Δευτέρα Μοσκοβισί: Τα προαπαιτούμενα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τη Δευτέρα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μοσκοβισί: Τα προαπαιτούμενα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τη Δευτέρα

Μοσκοβισί: Τα προαπαιτούμενα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τη Δευτέρα

Πρόκειται για απαραίτητη προϋπόθεση ώστε στο Eurogroup να αποφασιστεί η αποδέσμευση της υποδόσης των 2,8 δισ και για προχωρήσει η β' αξιολόγηση, είπε μετά τη συνάντησή του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στην Ουάσινγκτον. 

Θετική χαρακτήρισε ο Πιερ Μοσκοβισί τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στον απεσταλμένο του ΑΝΤ1 στην Ουάσινγκτον Θανάση Τσίτσα, ότι συζητήθηκαν τα προαπαιτούμενα που πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τη Δευτέρα, όπου θα αποφασιστεί η αποδέσμευση της υποδόσης των 2,8 δις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισι, "μόλις αυτό ολοκληρωθεί τότε θα μπορούμε να πάμε στο επόμενο βήμα που είναι η δεύτερη αξιολόγηση, που αφορά κυρίως την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και τότε αν βρούμε ένα λειτουργικό τρόπο, μια καλή συμφωνία, τότε η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει τις ευθύνες της και εμείς τις δικές μας που σημαίνει να συζητήσουμε αναφορικά με το χρέος".

Πάντως, για τη συνάντηση της Δευτέρας στο Eurogroup, όπως είπε πιστεύει ότι θα υπάρξει πρόοδος και δήλωσε αισιόδοξος.

Σχετικά με το θέμα του χρέους, αλλά και την "σκληρή" στάση του ΔΝΤ, τόνισε "ας προχωρούμε βήμα-βήμα. Στόχος της Επιτροπής είναι μια παγκόσμια συμφωνία ως το τέλος του έτους, αλλά αυτό σημαίνει πρώτα μεταρρυθμίσεις, οι οποίες πρέπει να υλοποιηθούν πλήρως".

Απαντώντας σε ερώτηση τι θα γίνει σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Μοσκοβισί ξεκαθάρισε: "Δεν υπάρχει "αλλιώς", δεν είμαι τύπος του "και αν...". Θα γίνει, διότι είναι προς το κοινό συμφέρον της Ελλάδας και της Ευρωζώνης ως συνόλου".
Epirusblog Gr
5 of 5
Μοσκοβισί: Τα προαπαιτούμενα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τη Δευτέρα
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 421785085414232766
Σχόλια
item